Spaanse empanada`s
- Spaans, Tussendoortje
- 30-60 min.
- Geplaatst op 14-03-2009
Ingrediënten 10 personen
1 eetl. olijfolie;1 ui, fijngehakt;
1 teentje knoflook, geperst;
1 kleine groene paprika, in blokjes;
1 rode Spaanse peper, zonder zaadjes, fijngehakt;
250 g rundergehakt;
1/2 theel. gemalen komijn (djinten);
1 eetl. bloem;
1/2 theel. paprikapoeder;
2 eetl. tomatenpuree;
2 eetl. rozijnen;
2 eetl. geschaafde amandelen;
1 pak diepvriesbladerdeeg, ontdooid;
1 ei;
1 eetl. melk.
Voorbereiding
Verwarm de oven op 200°C. Vet de bakplaat in of bekleed deze met bakpapier. Verhit de olie en bak hierin ui, knoflook, paprika en Spaanse peper. Voeg het gehakt, de komijn, de bloem en de paprikapoeder toe. Meng de tomatenpuree met 2 eetlepels water en voeg dit samen met de rozijnen en de amandelen toe. Laat het mengsel afkoelen. Steek, bijvoorbeeld met een bordje, van de deeglapjes rondjes van maximaal 10 cm.
Bereidingswijze
Leg de afgekoelde vulling op één helft van de deegrondjes en maak de randen met water vochtig. Vouw het deeg over de vulling en druk de randen op elkaar; plet ze eventueel iets met een vork. Bestrijk de bovenkant met 1 ei, losgeklopt met melk. Prik met een vork de bovenkant van de deegflappen in, zodat de stoom kan ontsnappen. Bak de empanada`s in het midden van de oven in circa 15 minuten goudbruin en gaar.
Bron
Boodschappen 1 2009
Serveertip
Voedingswaarde per persoon:
eiwit 9g
vet 22g
koolhydraten 16g
kcal 300
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties