1. Home
  2. Recepten
  3. Marokkaanse keuken
  4. Kippensoep
  5. marokkaanse kippensoep

marokkaanse kippensoep

Door: marieke113

  • Marokkaans, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 14-03-2009

Ingrediënten


2 el olijfolie
300 gr kipfilet
1 grote ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geplet
1 el geraspte verse gember (of gemberpoeder)
1 1/2 theelepel gemalen komijn
1 1/2 theelepel gemalen koriander
1 theelepel kurkuma
1/2 theelepel paprikapoeder
1 kaneelstokje
ongeveer 30 gr bloem
1 liter kippenbouillon
1 liter water
600 gr kikkererwten, uitgelekt
400 gr tomaten uit blik
peterselie (ter garnering)



Een heerlijke gevulde soep.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm in een grote braadpan 1 eetlepel olie. Bak de kip tot het lekker bruin is. Laat het even afkoelen, en trek de kip met een vork uit elkaar.
Roerbak de ui, knoflook, en gember in 1 eetlepel olie. Voeg de komijn, koriander, kurkuma, paprika en kaneel toe. Verwarm het mengsel zodat de geuren vrij komen. Voeg de bloem toe, en laat het wat indikken. Giet geleidelijk de bouillon erbij, en het water. Breng het aan de kook terwijl je roert.
Laat het zonder deksel ongeveer 20 minuten sudderen.
Voeg de kikkererwten en de tomaat toe en breng het weer aan de kook. Laat het zo`n 10 minuten zonder deksel, zachtjes koken. Voeg als laatste de kip toe.

Serveertip

Lekker met turks brood erbij.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marieke113
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top