1. Home
  2. Recepten
  3. Canadese keuken
  4. Blueberry Muffin met Streusel top

Blueberry Muffin met Streusel top

  • Canadees, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 14-03-2009

Ingrediënten 12 personen


250-260 gr. Bloem
7 gr. Bakpoeder (2 theel.)
8 gr. Zout (1 theel.)

1 1/2 Eetl. (15 gr.) Bloem
220-240 gr.Blueberries (vers indien mogelijk)

115 gr. Boter of andere vet
150 gr. Zuiker
2 grote Eieren
1 Theel. Vanille essence
1/4 Theel. Citroen sap
1 1/2 DL. Melk

Streusel Topping:
2 Eetl. Bloem (20 gr.)
5 Eetl. Zuiker (60-65 gr.)
1/2 Theel. Kaneel poeder
2 Eetl. Boter (dobbelsteenjes) (30 gr.)
[:D]


Verder heb je nodig


Muffinvorm


Blueberry Muffin met Streusel top
Blueberry Muffin met Streusel top

Als je dit eenmaal proeft ga je ze altijd zo bakken.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven 190 C. Een 12 muffinvorm invetten. Meng 250 gr. bloem met bakpoeder en zout.
In een extra schaaltje sprinkel bloem over blauwe bessen.
In een grote schaal vermeng de boter en zuiker tot het kuchtig is, sla nu de eieren erin en voeg de vanille en citoen toe, vermeng. Voeg de droge ingredienten tezamen met melk toe. Nu heel voorzichtig de blueberries toevoegen (niet roeren!). Het beslag in de vorm scheppen.

Bereidingswijze

Meng de Streusel topping met een vork totdat het kruimels vormt. Strooi dit even over het muffin deeg. Bak voor 20-25 minuten.

Bron

Heather Walker



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van canadutch


Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van canadutch
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top