Apfelstrudel

  • Oostenrijks, Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 13-03-2009

Deel dit recept

Ingrediënten
Deeg
1 kg bloem
50 g neutrale olie
50 g suiker
1 ei
100 ml azijn
550 ml water
zout
150 g gesmolten boter om te bestrijken

Vulling
100 g rozijnen
100 g walnoten
1,2 kg appels
200 g suiker
1 tl kaneelpoeder
200 g witte broodkruimels of paneermeel
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
deegroller
tafellaken of laken

Bereidingswijze

Kneed alle ingrediënten voor het deeg in de keukenmachine met deeghaken tot een soepel deeg. Vorm een bal van het deeg, besmeer met olie en laat afgedekt met folie een uurtje in de koelkast rusten. Wel de rozijnen ongeveer 15 minuten in warm water. Hak de noten. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in partjes. Meng in een kom de appelpartjes met de suiker, kaneel, rozijnen en broodkruimels door elkaar. Verwarm de oven voor op 200ºC onder- en bovenwarmte . Bekleed een tafel met een kleed en bestrooi met bloem. Leg het deeg op de tafel en trek het uit tot een lange reep. Rol het deeg met een deegroller naar alle kanten gelijkmatig uit.
Ga met beide handen (liefst vele handen) voorzichtig onder het deeg en beweeg met de rug van de hand vanuit het midden voorzichtig naar de rand. Trek op deze manier het deeg rondom de tafel, zodat het deeg aan alle kanten over de rand van de tafel hangt. Het deeg moet flinterdun zijn. De randen zullen waarschijnlijk iets dikker zijn en die kunnen met een schaar afgeknipt worden. Bestrijk het deeg met gesmolten boter. Leg de appelvulling als een baan aan één kant van de deeglap. Rol het op met behulp van het tafelkleed en bestrijk het nogmaals met gesmolten boter. Bak de strudel in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar. Bestrooi met poedersuiker.

Bron

Taste of life

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten