1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Eendenborst

Eendenborst

Door: m_e_weber

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 13-03-2009

Ingrediënten 4 personen


50 g suiker
1 sinaasappel
2 dl jus
1 plak ontbijtkoek
4 tamme eendenfilets
zout
versgemalen peper



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Laat in een pan met dikke bodem de suiker karamelliseren. Blus de karamel af met het sap van 1 sinaasappel en voeg de jus toe. Breek de ontbijtkoek in stukjes en voeg deze toe om de jus extra smaak en binding te geven.
Snijd de velkant van de eend kruislings in tot bijna op het vlees. Bak de filets op de velkant ca 10 minuten op matig vuur.
Bestrooi ze met zout en peper, keer de filets en bak ze nog 2 à 3 minuten. Haal het vlees uit de pan en laat het nog 5 minuten rusten alvorens het aansnijden.
Snijd de eendenfilets in plakjes en serveer met de sinaasappelsaus, een salade van frisee en boontjes en de tarte tatin van vergeten groenten.

Bron

Taste of life



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van m_e_weber
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top