Vlaams stoofvlees
- Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op 13-03-2009
Ingrediënten 2 personen
2 uien1 teen knoflook
800 g runderpoulet
bloem
30 g boter
1 flesje trappisten dubbel bier
1 laurierblaadje
2 takjes tijm
1 runderbouillonblokje
3 kruidnagels
0,5 theelepel (versgeraspte) nootmuskaat
1 kg aardappelen
Bereidingswijze
Pel en snipper de uien en knoflook. Snijd het vlees in niet al te kleine blokjes, bestrooi met zout en peper en haal het vlees lichtjes door de bloem. Verhit de boter in een pan en bak het vlees aan. Voeg de uien en knoflook toe en bak ca 2 minuten. Voeg laurier, tijm, bouillonblokje, kruidnagels en nootmuskaat toe en blus het af met bier. Laat het gerecht ca 2 ½ uur zachtjes stoven in de oven op 160°C. Snijd de aardappelen tot mooie dikke frieten en bak deze ca 5 minuten voor op 160°C en bak ze als het vlees gaar is af op 180°C tot ze goudbruin zijn.
Serveer het stoofvlees samen met de frieten.
Bron
Taste of life
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties