B`stilla

  • Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 13-03-2009

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 ui
1 kip
mespuntje saffraan
1 tl gemberpoeder of vers geraspte gemberwortel
1 tl kaneelpoeder
½ citroen
zout, peper
1 bos koriander
olijfolie
1 winterwortel
150 g blanke amandelen
30 g suiker
filodeeg
1 ei
25 g poedersuiker
1 el kaneel
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Pel de ui en snijd hem in grove stukken. Kook de kip met de ui, saffraan, gember, kaneel, citroen en zout in ruim water in ca 45 minuten gaar.
Pluk en hak het kipvlees fijn. Hak de koriander, meng het met het kipvlees en breng op smaak met een beetje bouillon, zout en peper.
Snijd de wortel in blokjes en fruit ze kort in olijfolie. Blus af met een beetje van de kippenbouillon, laat ca 5 minuten inkoken en daarna afkoelen.
Rooster de amandelen in de koekenpan, voeg de suiker toe en laat dit licht karamelliseren. Hak de amandelen.
Verwarm de oven voor op 170°C.
Bestrijk 2 vellen filodeeg met olijfolie en leg ze op een bord. Beleg het midden van het deeg met wortel, kip en amandelen en vouw dicht. Bestrijk het deeg met losgeklopt ei. Keer de taart met behulp van het bord om op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk de bovenkant met olijfolie en bak hem ca 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Bron

Taste of life

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten