Churros

  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 13-03-2009

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
100 g boter
1 dl water
1 dl melk
mespuntje zout
100 g bloem
4 eieren
olie om te frituren
100 g suiker
2 theelepels kaneelpoeder

chocoladesaus

130 g pure chocolade
1 dl melk
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Breng in een pan de boter, water, melk en zout aan de kook. Voeg de bloem toe en laat het deeg al roerend in 4-5 minuten garen. Laat iets afkoelen en roer 1 voor 1 de eieren erdoor.
Hak de chocolade. Verhit de melk in een pan en laat de chocolade hierin smelten.
Verhit de olie tot 180ºC.
Doe het deeg in een spuitzak en spuit slierten deeg in de hete olie. Frituur ze goudbruin en laat de churros uitlekken op keukenpapier. Meng de suiker met de kaneel en rol de churros door de kaneelsuiker. Serveer de chocoladesaus als dip bij de churros.

Bron

Taste of life

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten