Sopa de Cenoura met Crostini

  • Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 13-03-2009

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 grote Ui
500 gr. Winterwortels
3 el. gehakte Gember uit een potje & beetje siroop
1 Limoen
25 gr. boter
Cayennepeper
7 dl. kippenbouillon (van tabletten)
Peper en zout
125 ml Room/crème fraiche
2 el. grof gehakte Koriander


Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Pel en snijd/snipper de ui
Schil de winterwortels, snijd ze in plakjes
Hak de gember heel fijn
Boen de limoen schoon onder stromend water
Rasp de groene schil (dun) en pers dan de vrucht uit
Verwarm de boter in een ruime pan en fruit de ui 5 min, omscheppen op half hoog vuur
Voeg cayennepoeder, wortelplakjes en de gember naar smaak toe en bak ze al omscheppend 3 min. mee
Schenk de bouillon erbij en breng alles al roerend aan de kook
Laat de wortel in ca. 10 minuten hellemaal gaar koken
Pureer de soep met een staafmixer
Verwarm de soep op een laag vuur en breng hem op smaak met zout en peper, roer de limoensap door de zure room
Verdeel de soep over de borden en schep er een lepel limoenroom in
Garneer met de limoenrasp en koriander

Bron

Wie is de chef

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten