In de wok gebakken eendenborst

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 13-03-2009

In de wok gebakken eendenborst op een bedje van roergebakken seizoengroenten Een heerlijke Oosterse variatie op `canard à l`orange`.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 eendenborsten met vet – 250 g Thaise rijst – 200 g grof gesneden Chinese kool – 1 ui, in ringen gesneden - 1 rode paprika, ontpit en in reepjes gesneden – 1 bosje lente-uitjes, in kleine ringen gesneden – 1 pakje gewassen en in schijven gesneden babymaïs – 1 pakje gewassen peultjes

Voor de marinade:

3 theelepels Shaoshing wijn (Chinese rijstwijn) of droge sherry – 2 theelepels sesamolie – 3 theelepels lichte sojasaus – 2 theelepels aardappelzetmeel

Voor de saus:

het sap van twee sinaasappels – 1 eetlepel geraspte sinaasappelschil – 1 dl kippenbouillon – 2 ontpitte en gesneden chilipepers – 3 theelepels suiker – 2 fijngesneden tenen look – 1 theelepel vijfkruidenpoeder of een mengeling van kaneelpoeder met zwarte peper - 2 eetlepels Shaoshing wijn of droge sherry
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Snijd de eendenborst met het vet eraan in plakken. Meng alle ingrediënten voor de marinade en leg de eend hierin gedurende een half uur. Ondertussen kunnen alle andere ingrediënten gewassen en gesneden worden.

Bereidingswijze

Kook vervolgens de rijst in 250 ml water tot hij bijna gaar is, neem hem van het vuur af en laat hem onder gesloten deksel verder verdampen. Verhit de wok en voeg een klein beetje zonnebloemolie toe en laat deze zeer heet worden. Bak in ongeveer 2 minuten het eendenvlees mooi bruin. Haal het vervolgens uit de wok en maak die schoon om er opnieuw olie in te verhitten voor het roerbakken van de groenten. Fruit achtereenvolgens de look en het wit van de lente-uitjes aan en voeg hierna alle gesneden groeten toe. Laat een tijde bakken en voeg vervolgens de geraspte schil, de kippenbouillon en het sinaasappelsap toe en laat heel even inkoken. Breng het gerecht op smaak met vijfkruidenpoeder, de suiker en de Shaoshing wijn of sherry. Roer alles goed om en verwarm de eend ongeveer 30 seconden mee.

Serveertip

Serveer de eend en de groenten op de gekookte rijst en werk af met het gesneden groen van de lente-uitjes.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten