Tonijnballetjes
- Internationaal, Borrelhapje
- 20-30 min.
- Geplaatst op 13-03-2009
Ingrediënten 4 personen
2 eetlepels pijnboompitten (zakje a 65 g)200 g tonijn (diepvries), ontdooid
½ citroen, schoongeboend
1 rode peper, fijngesneden
1 theelepel komijn (poeder)
1 eetlepel bloem
3 eetlepels peterselie, fijngesneden
3 eetlepels olijfolie
Bereidingswijze
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan 3-5 minuten op middelhoog vuur tot ze lichtbruin verkleuren. Hak de pijnboompitten fijn.
Dep de tonijn goed droog en snijd de tonijn in kleine blokjes. Rasp de gele schil van de halve citroen en pers de citroen uit.
Schep de citroenrasp en het -sap met de rode peper, het komijnpoeder, de pijnboompitten, bloem en peterselie door de tonijnblokjes. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper.
Draai met vochtige handen balletjes van het tonijnmengsel. Verhit de olie in een braadpan en bak de tonijnballetjes in anderhalve minuut op hoog vuur goudbruin.
Bron
internet
Serveertip
De tonijnballetjes kunnen zowel warm als koud gegeten worden.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties