Tonijnballetjes

  • Internationaal, Borrelhapje
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 13-03-2009
  • Tonijnballetjes

    Tonijnballetjes

    Tonijnballetjes

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 eetlepels pijnboompitten (zakje a 65 g)
200 g tonijn (diepvries), ontdooid
½ citroen, schoongeboend
1 rode peper, fijngesneden
1 theelepel komijn (poeder)
1 eetlepel bloem
3 eetlepels peterselie, fijngesneden
3 eetlepels olijfolie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan 3-5 minuten op middelhoog vuur tot ze lichtbruin verkleuren. Hak de pijnboompitten fijn.
Dep de tonijn goed droog en snijd de tonijn in kleine blokjes. Rasp de gele schil van de halve citroen en pers de citroen uit.
Schep de citroenrasp en het -sap met de rode peper, het komijnpoeder, de pijnboompitten, bloem en peterselie door de tonijnblokjes. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper.
Draai met vochtige handen balletjes van het tonijnmengsel. Verhit de olie in een braadpan en bak de tonijnballetjes in anderhalve minuut op hoog vuur goudbruin.

Bron

internet

Serveertip

De tonijnballetjes kunnen zowel warm als koud gegeten worden.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten