Gegratineerde groene asperges
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 13-03-2009
Let op: Dit gerecht is voor 2 personen.
Ingrediënten 2 personen
- 500 gram groene asperges
- zout en versgemalen peper
- 100 gram ham, in blokjes
- 1/8 liter creme fraiche
- 50 gram geraspte kaas
Bereidingswijze
- Was de asperges en snijd de houtachtige uiteinden (3-4 cm) eraf. Groene asperges hoeven niet geschild te worden.
- Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
- Kook intussen de asperges in 6-8 minuten beetgaar in ruim kokend water met zout. Laat ze goed uitlekken.
- Verdeel de asperges over 2 borden.
- Roer de hamblokjes door de creme fraiche en schep het mengsel over de asperges.( Laat de kopjes vrij.) en strooi er de kaas over.
- Zet de assperges ca. 12 cm onder de grill en laat ze ca. 10 minuten gratineren tot alles door en door heet en de kaas gesmolten is.
- Lekker met gebakken (kriel)aardappelen met peterselie en eventueel nog een salade.
Bron
Lekker en snel
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties