Gegratineerde groene asperges

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 13-03-2009
  • Gegratineerde groene asperges

    Gegratineerde groene asperges

    Gegratineerde groene asperges

Let op: Dit gerecht is voor 2 personen.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze


  • Was de asperges en snijd de houtachtige uiteinden (3-4 cm) eraf. Groene asperges hoeven niet geschild te worden.
  • Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
  • Kook intussen de asperges in 6-8 minuten beetgaar in ruim kokend water met zout. Laat ze goed uitlekken.
  • Verdeel de asperges over 2 borden.
  • Roer de hamblokjes door de creme fraiche en schep het mengsel over de asperges.( Laat de kopjes vrij.) en strooi er de kaas over.
  • Zet de assperges ca. 12 cm onder de grill en laat ze ca. 10 minuten gratineren tot alles door en door heet en de kaas gesmolten is.
  • Lekker met gebakken (kriel)aardappelen met peterselie en eventueel nog een salade.

Bron

Lekker en snel

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten