1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Japanse keuken
  5. Zalm
  6. Japanse zalm uit de oven

Japanse zalm uit de oven

  • Japans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 13-03-2009

Ingrediënten 4 personen


Zalmfilets van ca. 125 g per stuk
zout en versgemalen peper
4 teentjes knoflook
2 eetl. Japanse sojasaus (Kikkoman)
2 eetl. limoensap of citroensap
3 eetl. roerbakolie of wokolie
600 g panklare spinazie
2 eetl. gembersiroop


Verder heb je nodig


Aluminiumfolie

zalm, risotto & spinazie

Vanavond gemaakt!

Vanavond gemaakt!
Japanse zalm uit de oven
Japanse zalm uit de oven
Japanse zalm uit de oven
Japanse zalm uit de oven
Japanse zalm uit de oven
Japanse zalm uit de oven
Japanse zalm uit de oven
Japanse zalm uit de oven

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg elke zalmfilet op een stuk aluminiumfolie van 20x30 cm. Bestrooi de zalm naar smaak met peper en zout. Pers de teentjes knoflook boven de zalm en sprenkel de sojasaus en limoensap of citroensap erover. Vouw de folie langs de zalm omhoog en (als pakketjes) goed dicht.

Bereidingswijze

Zet de vispakketjes 15 minuten op een bakplaat midden in de oven. Verhit intussen de olie in een wok of hapjespan. Roerbak de spinazie en laat deze in 5 minuten slinken. Breng de spinazie op smaak met de gembersiroop, zout en versgemalen peper.

Serveertip

Serveer de zalmpakketjes met de spinazie bij pandanrijst, notenrijst of gele rijst.


De spinazie kan eventueel worden vervangen door Chinese kool



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco


Reacties (34)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top