Vanavond gemaakt!

Zalmfilets van ca. 125 g per stuk
zout en versgemalen peper
4 teentjes knoflook
2 eetl. Japanse sojasaus (Kikkoman)
2 eetl. limoensap of citroensap
3 eetl. roerbakolie of wokolie
600 g panklare spinazie
2 eetl. gembersiroop
Aluminiumfolie
Verwarm de oven voor op 200ÂșC. Leg elke zalmfilet op een stuk aluminiumfolie van 20x30 cm. Bestrooi de zalm naar smaak met peper en zout. Pers de teentjes knoflook boven de zalm en sprenkel de sojasaus en limoensap of citroensap erover. Vouw de folie langs de zalm omhoog en (als pakketjes) goed dicht.
Zet de vispakketjes 15 minuten op een bakplaat midden in de oven. Verhit intussen de olie in een wok of hapjespan. Roerbak de spinazie en laat deze in 5 minuten slinken. Breng de spinazie op smaak met de gembersiroop, zout en versgemalen peper.
Serveer de zalmpakketjes met de spinazie bij pandanrijst, notenrijst of gele rijst.
De spinazie kan eventueel worden vervangen door Chinese kool
Mmmkamphuis 07-12-2018
Ipv gembersiroop gebruik ik een ui en teentje knooflook. De zalm is heerlijk en dit gerecht staat dus regelmatig bij ons op tafel. bedankt!
Tomklaassens1 27-09-2018
Ook ik heb de gembersiroop weggelaten en was er achteraf ook blij om. De zalm is echt heel goed. Bedankt!,
Nelly5744 29-01-2017
De gembersaus in de spinazie vond ik niet super. De combinatie van zalm en spinazie prima. En de zalm op deze wijze overheerlijk! Dus volgende keer wok ik de spinazie ietsje anders en eten we weer heerlijk. Bedankt!
wenjaivy 31-01-2015
Erg lekker recept, deze maken we vaker.
metata 25-08-2014
De lekkerste vis voor sushi is te bestellen bij eetvis.nl vandaag voor 12.00 uur besteld is de volgende dag al in huis.