Zeeduivel met verse pasta en kreeftensaus

  • Voorgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 12-03-2009

Deel dit recept

Bereidingswijze

Kreeftensaus
250 gram kreeft
1 eetlepel olijfolie
1 ui
25 gram wortel
1 prei
1 teen knoflook
mespunt tijm
1 laurierblad
1 glas witte wijn
3 tomaten
2 theelepels tomatenpuree
250 ml slagroom
scheutje cognac
½ pakje roomboter
Bereidingswijze:
Ontleed de kreeft: haal de poten, staarten en scharen eraf.
Haal het vlees eruit en hou het apart.
Knip de rug in, sla de poten stuk en braad het aan in olijfolie.
Voeg de ui, wortel, prei en de knoflook toe en bak mee.
Meng hierna de tijm, laurier, tomaten, de wijn en een liter water erdoor heen.
Laat het geheel 2,5 uur koken met een deksel op de pan.

Zeef het mengsel en vang het vocht op.
Scheid de groente en de kreeft, de groente is niet meer nodig.
Knip de kreeft in grove stukken, maal in een keukenmachine fijn tot pulp.
Het gaat hierbij met name om de borstkas en staart (hier blijft het meeste vlees in achter).

Meng het overgebleven vocht met de kreeft en laat het weer anderhalf uur koken met het deksel op de pan.
Zeef het hierna weer door een vergiet met een theedoek.
Laat het vocht inkoken tot ongeveer 300 ml.
Voeg de slagroom, tomatenpuree en cognac toe tot het lobbig is.

Warm de saus vlak voor het opdienen op en afmonteren met een paar klontjes roomboter.

Pasta
300 gram bloem
3 eieren
Bereidingswijze:
Meng de bloem en de eieren met een mixer.
Verpak het mengsel in cellofaan en leg minimaal een half uur in de koelkast om te rusten.

Haal het uit de koelkast en kneed het nog een paar keer goed door met de handen.
Bewerk het deeg in de pastamachine tot de gewenste vorm en dikte.
Indien u niet de beschikking heeft over een pastamachine, rolt u het deeg uit met een roller en snijdt er, met een scherp mes, tagliatelle van.

Hang de tagliatelle minimaal een uurtje te drogen over een stok of bijvoorbeeld stoelleuning. Kook de tagliatelle hierna gaar in ruim kokend water


Zeeduivel met spinazie
4 zeeduivelfilets (à 120 gram)
1 eetlepel olijfolie
paar volle handjes wilde spinazie
klontje roomboter
Bereidingswijze:
Doe de olie in een koekenpan en bak de zeeduivelfilet ongeveer drie minuten aan elke kant.
Snijd de nerf uit de bladeren van de wilde spinazie.
Smoor de bladen spinazie in de roomboter tot deze helemaal geslonken is.
Hierna direct opdienen (niet warm houden of doorkoken).

Serveer de zeeduivel met de spinazie ernaast en giet de kreeftensaus eroverheen.
De pasta kan ernaast op het bord geserveerd worden


Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten