1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Trio van champignons

Trio van champignons

  • , Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 12-03-2009

Ingrediënten 5 personen




Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Champignon-roomsoep

500 gram champignons
1 liter kruidenbouillon
3 sjalotten
1 teentje knoflook
1 ½ dl verse room
½ liter volle melk
1 eierdooier
40 gram boter
1 eetlepel cognac
1 takje peterselie
peper en zout
Bereidingswijze:
Maak 250 gram champignons schoon en snijd ze in kleine stukjes.
Hak de sjalotten en de knoflook fijn.
Fruit de sjalotten en knoflook aan in boter en voeg de gesneden champignons toe.
Laat het stoven tot de champignons al hun vocht afgeven.
Breng het op smaak met zout, peper en een scheutje cognac.
Voeg de bouillon toe en laat alles 15 minuten pruttelen.

Mix de soep met een staafmixer en roer de melk erdoor.
Laat het vijf minuten doorwarmen. Neem de pan van het vuur.

Klop de eierdooier los in de room en meng dit met de soep.
Snijd de overige 250 gram champignons fijn en voeg deze bij de soep.

Garneer met fijngehakte peterselie en onmiddellijk opdienen


Gevulde Portabello`s
4 grote portabello`s.
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel gedroogde oregano
1 eetlepel gedroogde tijm
3 bosuitjes, in ringetjes
200 gram kastanjechampignons
2 teentjes knoflook
100 gram mozzarella
peper en zout
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Maak de portabello`s schoon en bestrijk ze rondom met olie en leg ze naast elkaar in een ovenschaal. Strooi er zout en peper over naar smaak.
Zet de ovenschaal met de paddenstoelen in het midden van de oven en bak ze in 20 minuten gaar.

Snijd de bosuitjes in ringetjes en de kastanjechampignons in plakjes.
Fruit in een pan de bosui en voeg later de gesneden champignons toe.
Laat staan op middelmatig vuur, net zo lang tot de champignons gaar zijn.
Pers halverwege de baktijd de knoflookteentjes boven de pan uit en voeg de tijm, oregano, zout en peper toe.

Schep de champignons op de portabello`s en verdeel de mozzarella erover.
Zet de ovenschaal weer in de oven en bak alles nog tien minuten


Toast met gebakken champignons

5 toastjes
175 gram kastanjechampignons
15 gram boter
10 gram kruidenboter
1 rode ui, fijngesneden
verse bieslook
Bereidingswijze:
Champignons schoonvegen en in reepjes snijden.
In de koekenpan vervolgens de roomboter laten smelten en hierin de uien fruiten.
Vervolgens de kruidenboter toevoegen en de champignons erdoor heen scheppen. Champignons roerbakken tot ze bruin en gaar zijn.
Voeg als laatste naar smaak zout en peper toe.
Beleg de toastjes met de champignons en bestrooi ze met bieslook



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van antoinia


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van antoinia
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top