
Lange vingers (hoeveelheid afhankelijk van de grootte van de schaal)
500 gram aardbeien
1/2 literblik perziken op sap
sap van 1 sinaasappel
mespunt zout
eventueel scheutje likeur
6 eetlepels advocaat
pedersuiker naar smaak
250 gram mascarpone
200 gram magere kwark
3 zakjes vanillesuiker
3 eetlepels amandelschaafsel
Glazen schaal - staafmixer of zeef
Zalig romig nagerecht voor een dinertje. Kan een dag tevoren gemaakt worden. Door de mascarpone met kwark te vermengen wordt het veel minder machtig. Past heel goed in een Paasmenu.
Met het recept van deze trifle heb ik een wedstrijd gewonnen. Ik kreeg hiervoor een boek met bakrecepten van Rudolph van Veen met zijn handtekening. Leuk !!!
Maak de aardbeien schoon en snij ze in stukjes. Laat de perziken uitlekken en snij ze in stukjes.
Rooster de amandelen in een droge koekenpan of op de bakplaat in een warme oven (200 graden)Leg de lange vingers op de bodem van een lage schaal met de suikerkant naar beneden. Besprenkel de lange vingers met wat bijpassende likeur of wat sinaasappelsap.
Pureer de helft van de aardbeien met de rest van het sinaasappelsap en poedersuiker naar smaak. Voeg een mespunt zout toe (dat verhoogt de smaak).
Doe de overige stukjes aardbeien en de perzikenstukjes door de gepureerde aardbeien. (Hou wat fruit apart om te garneren!!!!)
Verdeel het fruitmengsel over de lange vingers.
Roer de mascarpone los met de kwark en de advocaat. Voeg hier de vanillesuiker aan toe. Proef en maak het geheel eventueel wat zoeter naar smaak.
Giet het mascarponemengsel over het fruit,.
Bestrooi het geheel met de geroosterde amanelen en zet de trifle zeker een paar uur in de koelkast (kan ook al een dag tevoren)
Lekker met een glaasje bijpassende likeur.
pwiggers 28-12-2015
Reactie van Matthea in mijn meldingen:
Petra,ik heb de trifle met banketbakkersroom i.p.v.advocaat gemaakt engrand marnier op de lange vingers.Verder jouw recept gevolgd,alvast een voorproefje gehad,heerlijk Fijne feestdagen,Matthea
Mattheam 22-12-2015
Hallo Petra,lijkt me heerlijk en ik zou dit maken voor het kerstdiner,komt er een vraag of het zonder advocaat kan,kan ik dat oplossen met custard of heb jij een idee?
marietterene33 22-12-2014
Hé,
iedereen is hier dat traditionele kerstdessert met crème au beurre al sedert sinterklaas beu..Dus :dat wordt het als afsluiter kerstavond...Dank U voor het delen en felicitaties met het 59.628 bekeken...dat moet lekker zijn!!!Fijne feestdagen gewenst..Mariette
mib1973 21-11-2014
Vandaag gemaakt, was echt heerlijk !!! Ga ik zeker vaker maken.
blauwkamp 03-11-2014
Heel erg lekker, ipv lange vingers heb ik Swiss rol gebruikt. Een grote favoriet!!