Zalige trifle met mascarpone, advocaat en fruit

  • Internationaal, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 12-03-2009
  • Zalige trifle met mascarpone, advocaat en fruit

    Zalige trifle met mascarpone, advocaat en fruit

    Zalige trifle met mascarpone, advocaat en fruit

Zalig romig nagerecht voor een dinertje. Kan een dag tevoren gemaakt worden. Door de mascarpone met kwark te vermengen wordt het veel minder machtig. Past heel goed in een Paasmenu.
Met het recept van deze trifle heb ik een wedstrijd gewonnen. Ik kreeg hiervoor een boek met bakrecepten van Rudolph van Veen met zijn handtekening. Leuk !!!

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
Lange vingers (hoeveelheid afhankelijk van de grootte van de schaal)
500 gram aardbeien
1/2 literblik perziken op sap
sap van 1 sinaasappel
mespunt zout
eventueel scheutje likeur
6 eetlepels advocaat
pedersuiker naar smaak
250 gram mascarpone
200 gram magere kwark
3 zakjes vanillesuiker
3 eetlepels amandelschaafsel
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Glazen schaal - staafmixer of zeef

Bereidingswijze

Maak de aardbeien schoon en snij ze in stukjes. Laat de perziken uitlekken en snij ze in stukjes.
Rooster de amandelen in een droge koekenpan of op de bakplaat in een warme oven (200 graden)Leg de lange vingers op de bodem van een lage schaal met de suikerkant naar beneden. Besprenkel de lange vingers met wat bijpassende likeur of wat sinaasappelsap.
Pureer de helft van de aardbeien met de rest van het sinaasappelsap en poedersuiker naar smaak. Voeg een mespunt zout toe (dat verhoogt de smaak).
Doe de overige stukjes aardbeien en de perzikenstukjes door de gepureerde aardbeien. (Hou wat fruit apart om te garneren!!!!)
Verdeel het fruitmengsel over de lange vingers.
Roer de mascarpone los met de kwark en de advocaat. Voeg hier de vanillesuiker aan toe. Proef en maak het geheel eventueel wat zoeter naar smaak.
Giet het mascarponemengsel over het fruit,.
Bestrooi het geheel met de geroosterde amanelen en zet de trifle zeker een paar uur in de koelkast (kan ook al een dag tevoren)

Serveertip

Lekker met een glaasje bijpassende likeur.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 28-12-2015

Reactie van Matthea in mijn meldingen: Petra,ik heb de trifle met banketbakkersroom i.p.v.advocaat gemaakt engrand marnier op de lange vingers.Verder jouw recept gevolgd,alvast een voorproefje gehad,heerlijk Fijne feestdagen,Matthea

Mattheam avatar
Mattheam 22-12-2015

Hallo Petra,lijkt me heerlijk en ik zou dit maken voor het kerstdiner,komt er een vraag of het zonder advocaat kan,kan ik dat oplossen met custard of heb jij een idee?

marietterene33 avatar
marietterene33 22-12-2014

Hé, iedereen is hier dat traditionele kerstdessert met crème au beurre al sedert sinterklaas beu..Dus :dat wordt het als afsluiter kerstavond...Dank U voor het delen en felicitaties met het 59.628 bekeken...dat moet lekker zijn!!!Fijne feestdagen gewenst..Mariette

mib1973 avatar
mib1973 21-11-2014

Vandaag gemaakt, was echt heerlijk !!! Ga ik zeker vaker maken.

blauwkamp avatar
blauwkamp 03-11-2014

Heel erg lekker, ipv lange vingers heb ik Swiss rol gebruikt. Een grote favoriet!!

Mar06 avatar
Mar06 27-04-2014

Dit recept ga ik binnenkort proberen. Dank je wel voor het delen. Groetjes

jikke2 avatar
jikke2 17-04-2014

Lijkt me heerlijk......lekker toetje voor de Paasdagen, bedankt!

Fieneke3 avatar
Fieneke3 20-12-2013

Vorige week voor het eerst gemaakt. Wat een heerlijkheid en wat een verrassende smaken bij elkaar, we hebben ervan genoten! Bedankt, Fieneke

adeline43 avatar
adeline43 03-05-2013

Het is al even geleden dat ik jou recept van de trifle heb gemaakt, maar wi hebben met 6 personen heerlijk gesmuld en zeker voor herhaling vatbaar.Groetjes, Adeline

alidada avatar
alidada 04-04-2013

Het is al zolang geleden dat ik een Trifle heb gemaakt dat ik jouw recept ook wel eens wil proberen Petra. Het ziet er in ieder geval heerlijk uit. Bedankt voor het delen. Groetjes, Louise

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten