Zoete aardappelsoep

  • Internationaal, Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 12-03-2009
  • Zoete aardappelsoep

    Zoete aardappelsoep

    Zoete aardappelsoep

  • Zoete aardappelsoep

    Zoete aardappelsoep

    Zoete aardappelsoep

  • Zoete aardappelsoep

    Zoete aardappelsoep

    Zoete aardappelsoep

De zoete aardappel is eigenlijk géén aardappel, maar wordt zo genoemd vanwege de uiterlijke overeenkomst. Het vruchtvlees (van de verschillende soorten) is wit of oranjeachtig. Voor deze soep maakt het niet zoveel uit welke soort je gebruikt, hoewel ik zelf de vrucht met het witte vlees (beetje paarsige schil) het meest chique vind.
LUXE SOEP - "Smaakt heel duur!, zegt mijn man" - NIET GESCHIKT VOOR DE SLANKE LIJN !
Vervang de kippenbouillon door vega blokjes en je hebt een soep die ook door vegetariërs gegeten kan worden, de smaak blijft fantastisch, ook zonder de garnalen!

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
300-400 gram zoete aardappelen, in blokjes
1 sjalot, fijngehakt
eventueel 1 knoflookteen, uit de pers
klontje boter
500 ml slagroom
250 ml semi zoete witte wijn (Bergerac Moelleux)
cayennepeper
2 bouillonblokjes, kip of vegetarisch
garnering (niet vegetarisch)
12-18 gamba`s
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
staafmixer

Voorbereiding

Schil de aardappels en snijd in stukjes. Smoor de knoflook + sjalot in een soeppan in een beetje boter.

Bereidingswijze

Voeg de blokjes aardappel + snuf cayenne peper toe. Bak even zachtjes mee. Voeg wijn, slagroom en bouillonblokjes toe + 250 ml. water en breng aan de kook. Laat 20 min. zachtjes koken. (Wil je de soep dunner, voeg dan iets meer water toe.)
Haal de pan van het vuur en pureer de soep glad met een staafmixer, proef en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
Zet de soep terug op een stoofpitje (met widexplaatje), zodat ze warm blijft of bewaar op een koele plek tot gebruik.

Bak de garnalen - reken op 2à 3 per bord- in een beetje olijfolie( eventueel met een snufje cayennepeper) mooi roze. Verwarm de soep eventueel op nieuw en schuim hem nog even op met de staafmixer. Verdeel over de borden en garneer met de garnalen

Bron

Tijdschrift. (ik weet niet meer welk)

Serveertip

Ook leuk als amuse soepje in kleine glaasjes, met max. 1 garnaal p.p

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

indygaia avatar
indygaia 29-10-2013

Super lekkere soep! Deze ga ik zeker vaker maken.

alicekookt avatar
alicekookt 08-06-2013

Heerlijk!!! Wel bewaren voor bijzondere gelegenheden :-)

pblansjee avatar
pblansjee 30-05-2012

Lijkt me lekker, ik mis alleen de lijst ingrediënten en de hoeveelheden. Groet pblansjee

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten