Taartje met verse ananas en kokosroom

  • Frans,
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 12-03-2009

Ik wilde nog een foto nemen van de aangesneden taart, maar daar kreeg ik de kans niet meer voor. Heerlijk knapperige bodem, laagje kokosroom en verse ananas, een toppertje!eigen foto

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
BODEM: 85 g zelfrijzend bakmeel, 50 g boter, 40 g suiker, snufje zout ,1 eidooierKOKOSROOM:1 zakje kokosmelk in poedervorm ( 50 g), 1 ei, 1 eetlepel rum, 50 g suikerANANAS-LAAG: 1 verse ananas , 2 keer 2 eetlepels poedersuiker
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
springvorm of boterkoekvorm, 22 cm
(Voor een vorm van 28 à 30 cm alles verdubbelen)

Voorbereiding

Vet de vorm in met boter en bestrooi met bloem. Maak het deeg: meng alle ingrediënten. Verdeel over de bodem van de vorm, zorg ook voor een opstaand randje van 1,5 cm. Druk het met de palm van je hand goed plat.( Het is maar een heel dun laagje) Zet even in de koelkast terwijl je de rest klaarmaakt en verwarm de oven voor op 180°C + hete lucht.

Bereidingswijze

Meng de ingrediënten voor de kokoscrème. Snijd de ananas in de lengte in vieren. Bewaar 2 stukken voor ander gebruik. Schil 2 stukken, haal de harde kern eruit en snijd in plakjes van 0,5 cm. Verdeel de kokoscrème over de bodem en schik vervolgens de ananasplakjes erop.Bestrooi met 2 eetlepels poedersuiker en bak 40 minuten. Haal de taart even uit de oven, zet de gril aan en bestrooi de taart nogmaals met poedersuiker. Zet nu nog even onder de gril. BLIJF ERBIJ!!!!

Bron

Guide Cuisine (aangepast)

Serveertip

Lekker bij koffie of thee.Op kamertemperatuur serveren.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten