1. Home
  2. Recepten
  3. Turkse Auberginepastei Op Brood

Turkse Auberginepastei Op Brood

  •  , Lunch/Brunch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 22-04-1999

Ingrediënten 4 personen


1/2 aubergine 250gr
1 vleestomaat
2 knoflooktenen
1 ui
1 eetl plantaardige olie
zout
versgemalen peper
2 eetl citroensap
1 eetl gehakte peterselie
40 gr ansjovis in olie
16 zwarte olijven



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De aubergine wassen, droogdeppen, de einden wegsnijden. Met een vork meerdere malen inprikken, op een bord geschikt voor de magnetron BIJ VOL VERMOGEN NIET AFGEDEKT 6 min verwarmen.
De tomaat wassen, droogdeppen, de steelaanzet verwijderen en kruisvormig insnijden. Op een bord doen en NIET AFGEDEKT BIJ VOL VERMOGEN 2 1/2 min verwarmen en af laten koelen.

Bereidingswijze

De tomaat en de aubergine ontvellen, de tomaat ontpitten.
De knoflooktenen en de ui pellen en in stukjes snijden. Samen met de aubergine en tomaat met de staafmicer fijn pureren, daarbij geleidelijk de olie erbij doen.
Met zout, peper, citroensap pittig op smaak brenen en de peterselie erdoor roeren.
De sneetjes brood roosteren
De ansjovia in smalle repen snijden, de olijven halveren en ontpitten.
Het brood dik met de auberginepastei besmeren, met repen ansjovis, gehalveerde olijven en peterselie garneren.

Serveertip

Een lekkere krachtige rode wijn pas hierbij



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van magnetron_recepten


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van magnetron_recepten
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top