Banaan en limoencake

  • Nederlands, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 12-03-2009

De fijngemaakte banaan zorgt ervoor dat de cake smeuïg blijft,en het limoenglazuur zorgt voor fruitige frisheid.

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
300 g bloem
1 th zout
11/2 tl bakpoeder
175 g kristalsuiker
1 tl limoenrasp
1 middel groot ei, losgeklopt
1 middelgrote banaan, frijngeprakt met 1 el limoensap
150 ml magere kwark
115 g rozijnen
bananencips voor garnering
limoenrasp, fijn,voor garnering

Bovenlaag;
115 g poedersuiker
1-2 tl limoensap
12 tl limoenrasp, fijn
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Een diep rond cakeblik met een doorsnede van 18 cm.
Bakpapier.
Zeef.

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden, gasovenstand4.
Vet de ronde cakevorm in en bedek de bodem met bakpapier.

Bereidingswijze

Zeef bloem, zout en bakpoeder boven een kom en roer er de suiker en limoenrasp door.
Maak een kuiltje in het midden en voeg ei, banaan, kwark(yoghurt) en rozijnen toe.
Meng tot alles volledig opgenomen is.
Schep het mangsel in het bakblik en maak het oppervlak glad.
Bak in 40-45 minuten; sateprikker in het midden in de cake gestoken moet er droog uitkomen.
Laat 10minuten afkoelen en stort vervolgens op een rooster.
Zeef voor het glazuur de poedersuiker boven een kommetje en roer het met het limoensap tot een zacht, maar niet te vloeibaar glazuur.
Roer er de limoenrasp door.
Sprenkel het glazuur overde cake en laat het langs de zijkanten lopen.

Bron

Bakken, de beste recepten uit de hele wereld.

Serveertip

Versier met bananencips en limoenrasp.Laat 15 minuten staan zodat het glazuur hard kan worden.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten