salade met zachte kip

  • Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 12-03-2009

Salade met zachte kip en bietendressing

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gr kipfilet

150 gr ontbijtspek

2 dl kippenbouillon

2 dl witte wijn

1 rode paprika

1 rode ui

50 gr bietenblad

200 gr kidneybonen

200 gr champignons

200 gr peultjes

3 eetlepels witte balsamico

3 eetlepels olijfolie

2 eetlepels bietensap

1 theelepel fijne mosterd

1 eetlepel kappertjes

1 eetlepel verse dragonblaadjes

1 eidooier

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 180 graden. Breng de kip op smaak met zout en peper en gaar de filets tussen twee stukken bakpapier 15 minuten in de oven. Check of het vlees goed gaar is. Verdeel de plakjes spek over een ovenplaat en bak deze ook 15 minuten in de oven. Trek de kipfilets uit elkaar. Breng de kippenbouillon en witte wijn aan de kook. Snijd de peultjes en champignons in stukken en blancheer ze 1 minuut in het vocht. Snijd de paprika in kleine blokjes en de ui in halve ringen. Meng de kip met de peultjes, champignons, paprika, ui, kidneybonen en het bietenblad. Meng de balsamico met de olijfolie, bietensap, mosterd, kappertjes, dragonblaadjes en de eidooier. Breng het mengsel op smaak met zout en peper en pureer het met de staafmixer tot een gladde dressing. Verdeel de salade over de borden en druppel de dressing er over. Leg een paar stukjes spek op de salade.

Bron

telegraaf.nl

Serveertip

Serveer met warm brood.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten