1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. gegrilde kiphaasjes

gegrilde kiphaasjes

Door: planco

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 12-03-2009

Ingrediënten 4 personen


2 tenen knofl ook
1 tl gemalen komijn of paprikapoeder
zout
versgemalen zwarte peper
4 el olie
500 gr kipfilet
1 pak gele rijst
1 zak Roerbakgroenten (à 400 g)
½ fl esje woksaus sweet & sour (à 175 ml, Conimex)


Verder heb je nodig


Wok,grillpan


Ontdek meer:

Voorbereiding

Pers de tenen knoflook boven een kommetje uit en meng de komijn met zout en peper naar smaak en 2 eetlepels olie erdoor. Bestrijk de kiphaasjes hiermee en laat ze 5 minuten liggen.
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op het pak.

Bereidingswijze

Verhit een grillpan of Koekenpan en gril de kiphaasjes in 10 minuten mooi bruin en gaar, keer ze regelmatig.
Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de groente 3-4 minuten. Voeg de woksaus toe en warm de groente nog enkele minuten door.
Serveer de kiphaasjes op borden met de rijst en de groenten ernaast.

Serveertip

Serveer er een salade van veldsla met radijsjes of partjes sinaasappel bij



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top