Heerlijke zelfgemarineerde spareribs voor BBQ of gril

  • > 120 min.
  • Geplaatst op 11-03-2009

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kilo spareribs
- 2 theelepels gehakte knoflook
- 0,25 theelepel djahe
- 1 theelepel ketoembar
- 1 theelepel sambal trassie
- 0,25 theelepel serehpoeder
- 1 theelepel gemalen zwarte peper
- 1 eetlepel bruine basterdsuiker
- 8 eetlepels ketjap manis
- 2 eetlepels (wok) olie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

meng alle ingredienten goed door elkaar in een kom;
- leg de spareribs in het mengsel en enkele malen omscheppen.

Laat de sparerbis tenminste 4 uur afgedekt in de koelkast staan.

- laat de spareribs uitlekken in een vergiet en vang de marinade op.

- de spareribs in water 10 - 15 minuten voorkoken.

- goed uit laten lekken en met een kwastje de spareribs insmeren met het marinademengsel.

Bereiden op barbecue of grill.

Serveertip

Heerlijke met stokbrood en een pittige pinda/satesaus.


Ik wens u smakelijk eten!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten