Minispiesje

  • Borrelhapje
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 11-03-2009



Een lekkere snack op tafel zijn de minispiesjes. De minispiesjes zijn van tevoren klaar te maken. Voor het opdienen 5 minuten verwarmen in een grillpan of koekenpan en u heeft een heerlijk borrelhapje.


Deel dit recept

Bereidingswijze


Minispiesjes met kip
Ingrediënten voor 4 personen


1 kipfilet , in blokjes van 1 cm
1/2 ui, in blokjes van 1 cm
1/2 rode paprika in blokjes van 1 cm
1/2 groene paprika in blokjes van 1 cm
zoetzure marinade


125 ml sinasappel- of ananassap
1 el zoete sherry
4 el donkere sojasaus
4 el kippenbouillon
2 el ciderazijn
1 el tomatenpuree
2 el bruine basterdsuiker
snufje gemalen gember
Bereiding

Vermeng alle vloeibare ingrediënten in een niet-metalen kom.
Meng er de tomatenpuree, suiker en gember door.
Schep de blokjes kip en groente erdoor.
Plaats de kom 30 minuten afgedekt in de koelkast.

Laat de blokjes kip en groenten uitlekken.
Steek ze om en om aan een cocktailprikker.
Druk de ingrediënten niet te stevig tegen elkaar.
Bewaar de marinade.

Verwarm een grillpan of koekenpan met een dikke bodem op hoog vuur.
Gril de spiesjes ongeveer 5 minuten om en om en bestrijk ze met de marinade.
Bak ze daarna nog 5 minuten zonder marinade toe te voegen.

Leg de spiesjes op een bord en serveer direct.

Minispiesjes met rundvlees
Ingrediënten voor 4 personen


100 gram biefstuk
4 grote champignons, in stukjes van 1 cm.
1/2 ui, in stukjes van 1 cm
Pittige tomatenmarinade


4 el tomatensap
4 el runderbouillon
1 el worcestersaus
1 el citroensap
2 el droge sherry
enkele druppels tabasco
2 el plantaardige olie
1 el fijngesneden selderij
Bereiding

Snijd de biefstuk in blokjes van 1 cm.
Vermeng alle ingrediënten voor de marinade in een niet-metalen kom.
Schep hierin de blokjes vlees, champignons en ui om.
Dek de kom af en plaats 30 minuten in de koelkast.

Laat de blokjes vlees, champignons en ui uitlekken.
Steek ze om en om aan de cocktailprikkers.
Druk de ingrediënten niet te stevig tegen elkaar.

Verwarm een grillpan of koekenpan met dikke bodem op hoog vuur.
Gril de spiesjes circa 5 minuten, of tot ze gaar en goudbruin zijn.
Bestrijk ze tussentijds met de marinade.

Leg de spiesjes op een bord en serveer direct

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten