Aardappelgehaktschotel.

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 11-03-2009

Deze schotel is heel makkelijk aan te passen voor een groot aantal eters. Het gerecht kan ook van tevoren worden gemaakt, zodat het een kleine drie kwartier voor het serveren alleen nog maar in de oven hoeft te worden gezet.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1kg aardappels, zout en peper, 1 bakje champignons, 1 grote ui, 500gr. half om half gehakt, 1 eetlepel grove (Zaanse) mosterd, 2 eetlepels gehakte peterselie, 1dl. melk, 100gr. geraspte Goudse kaas.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze. Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren. Pel en snipper de ui zo fijn mogelijk.

Verwarm de oven voor op ca. 200 graden.
Vet een ovenschaal in.

Bereidingswijze

Bak het gehakt uit zonder toevoeging van vet. Voeg de uisnippers en champignons toe en breng op smaak met zout en peper.
Giet de aardappels af, stoom ze kort droog en stamp ze fijn. Meng er beetje bij beetje de melk door en roer tot een gladde puree. Breng op smaak. Giet het vocht van het gehakt en meng er de mosterd en peterselie door. Schep het gehak in de vorm. Verdeel hierover de aardappelpuree en strijk glad. Bestrooi met de geraspte kaas. Schuif het geheel in de hete oven en bak de aardappelgehaktschotel mooi goudkleurig in ongeveer 30-35 minuten.

Reken op 10 minuten langer wanneer de ovenschotel al enkele uren eerder is bereid.

Bron

Gooi en Eemlander

Serveertip

Variant: Neem lamsgehakt en vervang de champignons en ui door oesterzwammen en 2-3 lente-uitjes. Breng op smaak met ketoembar.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten