Kalkoenschnitzels met mozzarella en pesto

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 11-03-2009
  • Kalkoenschnitzels met mozzarella en pesto

    Kalkoenschnitzels met mozzarella en pesto

    Kalkoenschnitzels met mozzarella en pesto

De kalkoenschnitzels worden even rondom gebakken en gaan dan met de rest van de ingrediënten in de oven. Heel erg lekker, vooral met buffelmozzarella die toch een wat andere smaak heeft dan de gewone mozzarella. Het vlees is goed voor te bereiden. Prettig als je een etentje geeft. Echt een toppertje.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 kalkoenschnitzels
1 bolletje mozzarella (liefst buffelmozzarella)
2 teentjes knoflook
2eetlepels groene pesto
2 eetlepels olijfolie
1 vleestomaat
bloem
zout, peper
geraspte belegen kaas
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 553,14 kcal
Koolhydraten 4,76 g
Eiwitten 86,19 g
Vetten 20,91 g
Benodigdheden
Koekenpan en oven

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 200° boven- en onder-warmte.
Knoflook pellen en uitpersen.
Kalkoenschnitzels kruiden met peper en zout en aan beide zijden dun met bloem bestrooien.
Olie verhitten en kalkoenschnitzels hierin snel aan beide zijden bruin bakken. Iets laten afkoelen.
Kalkoenschnitzels in ovenschaal of op bakplaat leggen en aan de bovenzijde insmeren met knoflook en pesto.
Mozzarella in dunne plakjes snijden en over de kalkoenschnitzels verdelen.
Tomaat in dunne plakjes snijden en verdelen over de mozzarella. Bestrooien met zout, peper en wat geraspte kaas.

Bereidingswijze

Zet de kalkoenschnitzels in het midden van de voorverwarmde oven tot de kaas is gesmolten en een goudbruine kleur krijgt.

Serveertip

Lekker met gebakken aardappelen en een salade

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 07-01-2021

Dag Jopie, dank je wel voor je reactie bij mijn recept. Natuurijk kun je ook cheddar gebruiken in plaats van mozzarella. In principe kunje alle kaassoorten gebruiken die goed smelten. Eet smakelijk.

Cecileg avatar
Cecileg 22-07-2014

Gisteren de kalkoenschitzels gemaakt volgens jouw recept. Heerlijk Petra! Dit gaan we vaker maken. Lieve groet Cecile

MamaVan4kids avatar
MamaVan4kids 20-07-2014

was/is echt heerlijk deze houden we er in.... :D

ger1958 avatar
ger1958 16-06-2014

Mmmmm, deze ga ik proberen !! Thnx,

pwiggers avatar
pwiggers 16-06-2014

Vandaag weer op het menu. Heerlijk licht en gemakkelijk . Blijft bij ons favoriet.

Troy55 avatar
Troy55 03-07-2013

Ik heb het gisteren gemaakt en wij hebben heerlijk gegeten!

IZim avatar
IZim 21-05-2013

Wij hebben dit gisteren gegeten samen met een salade en geroosterde aardappeltjes uit het nieuwe kookboek van Rudolph van Veen en we hebben heerlijk gegeten. Gelijk het recept geprint voor in mijn eigen kookboek. Bedankt

miranneke1 avatar
miranneke1 17-04-2013

Ik heb het vandaag gemaakt en heel de familie, in kluis de kids hebben er heerlijk van gesmuld

hyacintje avatar
hyacintje 16-04-2013

Lekker, deze ga ik zeker snel proberen.

zomaareenbezoeker avatar
zomaareenbezoeker 15-04-2013

Klinkt heel lekker, bedankt en groetjes, Ineke

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten