Kalkoenschnitzels met mozzarella en pesto
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 11-03-2009
De kalkoenschnitzels worden even rondom gebakken en gaan dan met de rest van de ingrediënten in de oven. Heel erg lekker, vooral met buffelmozzarella die toch een wat andere smaak heeft dan de gewone mozzarella. Het vlees is goed voor te bereiden. Prettig als je een etentje geeft. Echt een toppertje.
Ingrediënten 4 personen
4 kalkoenschnitzels1 bolletje mozzarella (liefst buffelmozzarella)
2 teentjes knoflook
2eetlepels groene pesto
2 eetlepels olijfolie
1 vleestomaat
bloem
zout, peper
geraspte belegen kaas
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 553,14 kcal |
Koolhydraten | 4,76 g |
Eiwitten | 86,19 g |
Vetten | 20,91 g |
Benodigdheden
Koekenpan en ovenVoorbereiding
Oven voorverwarmen op 200° boven- en onder-warmte.
Knoflook pellen en uitpersen.
Kalkoenschnitzels kruiden met peper en zout en aan beide zijden dun met bloem bestrooien.
Olie verhitten en kalkoenschnitzels hierin snel aan beide zijden bruin bakken. Iets laten afkoelen.
Kalkoenschnitzels in ovenschaal of op bakplaat leggen en aan de bovenzijde insmeren met knoflook en pesto.
Mozzarella in dunne plakjes snijden en over de kalkoenschnitzels verdelen.
Tomaat in dunne plakjes snijden en verdelen over de mozzarella. Bestrooien met zout, peper en wat geraspte kaas.
Bereidingswijze
Zet de kalkoenschnitzels in het midden van de voorverwarmde oven tot de kaas is gesmolten en een goudbruine kleur krijgt.
Serveertip
Lekker met gebakken aardappelen en een salade
Laatste reacties
Dag Jopie, dank je wel voor je reactie bij mijn recept. Natuurijk kun je ook cheddar gebruiken in plaats van mozzarella. In principe kunje alle kaassoorten gebruiken die goed smelten. Eet smakelijk.
Gisteren de kalkoenschitzels gemaakt volgens jouw recept. Heerlijk Petra! Dit gaan we vaker maken. Lieve groet Cecile
was/is echt heerlijk deze houden we er in.... :D
Mmmmm, deze ga ik proberen !! Thnx,
Vandaag weer op het menu. Heerlijk licht en gemakkelijk . Blijft bij ons favoriet.
Ik heb het gisteren gemaakt en wij hebben heerlijk gegeten!
Wij hebben dit gisteren gegeten samen met een salade en geroosterde aardappeltjes uit het nieuwe kookboek van Rudolph van Veen en we hebben heerlijk gegeten. Gelijk het recept geprint voor in mijn eigen kookboek. Bedankt
Ik heb het vandaag gemaakt en heel de familie, in kluis de kids hebben er heerlijk van gesmuld
Lekker, deze ga ik zeker snel proberen.
Klinkt heel lekker, bedankt en groetjes, Ineke