
4 kalkoenschnitzels
1 bolletje mozzarella (liefst buffelmozzarella)
2 teentjes knoflook
2eetlepels groene pesto
2 eetlepels olijfolie
1 vleestomaat
bloem
zout, peper
geraspte belegen kaas
Koekenpan en oven
De kalkoenschnitzels worden even rondom gebakken en gaan dan met de rest van de ingrediënten in de oven. Heel erg lekker, vooral met buffelmozzarella die toch een wat andere smaak heeft dan de gewone mozzarella. Het vlees is goed voor te bereiden. Prettig als je een etentje geeft. Echt een toppertje.
Oven voorverwarmen op 200° boven- en onder-warmte.
Knoflook pellen en uitpersen.
Kalkoenschnitzels kruiden met peper en zout en aan beide zijden dun met bloem bestrooien.
Olie verhitten en kalkoenschnitzels hierin snel aan beide zijden bruin bakken. Iets laten afkoelen.
Kalkoenschnitzels in ovenschaal of op bakplaat leggen en aan de bovenzijde insmeren met knoflook en pesto.
Mozzarella in dunne plakjes snijden en over de kalkoenschnitzels verdelen.
Tomaat in dunne plakjes snijden en verdelen over de mozzarella. Bestrooien met zout, peper en wat geraspte kaas.
Zet de kalkoenschnitzels in het midden van de voorverwarmde oven tot de kaas is gesmolten en een goudbruine kleur krijgt.
Lekker met gebakken aardappelen en een salade
pwiggers 07-01-2021
Dag Jopie, dank je wel voor je reactie bij mijn recept. Natuurijk kun je ook cheddar gebruiken in plaats van mozzarella. In principe kunje alle kaassoorten gebruiken die goed smelten. Eet smakelijk.
Cecileg 22-07-2014
Gisteren de kalkoenschitzels gemaakt volgens jouw recept. Heerlijk Petra! Dit gaan we vaker maken. Lieve groet Cecile
MamaVan4kids 20-07-2014
was/is echt heerlijk deze houden we er in....
ger1958 16-06-2014
Mmmmm, deze ga ik proberen !! Thnx,
pwiggers 16-06-2014
Vandaag weer op het menu. Heerlijk licht en gemakkelijk . Blijft bij ons favoriet.