Kipfilet in bacon met een romige portsaus
- Internationaal, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
Kipfilet weer eens heel anders. Door de bacon krijgt de kip een pittige smaak. De romige portsaus maakt er iets bijzonders van.
Ingrediënten 4 recipe.people
4 halve kipfilets½ kippenbouillontablet
8 dunne plakjes bak-bacon
2 teentjes knoflook
2 eetl olijfolie
15 gram boter
1 flink glas rode port
150 ml (koks) room
zout, peper
gedroogde oregano
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 457,16 kcal |
Koolhydraten | 5,51 g |
Eiwitten | 43,20 g |
Vetten | 26,79 g |
Benodigdheden
Houten cocktailprikkerskoekenpan
Voorbereiding
Pel de knoflook en pers deze uit.
Kipfilets insmeren met zout, peper, knoflook en wat oregano.
Wikkel elke kipfilet in 2 plakjes bacon. Vastzetten met een houten prikker.
Bereidingswijze
Olijfolie verhitten en de kipfilets hierin op zacht vuur rondom bruin en gaar bakken (afhankelijk van de dikte plm. 10 - 15 minuten), Op het laatst de boter toevoegen en laten smelten.
Kip uit de pan nemen en in aluminiumfolie warm houden.
Port in de pan doen en laten inkoken tot plm. de helft.
(Koks)room erbij en op hoog vuur inkoken tot een dikkere saus ontstaat.
Kippenbouillontablet erover verkruimelen en verder op smaak maken met zout en peper en eventueel nog wat oregano.
Serveertip
Lekker met gebakken aardappelen en allerlei soorten groenten.