Kipfilet in bacon met een romige portsaus
- Internationaal, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 11-03-2009
Kipfilet weer eens heel anders. Door de bacon krijgt de kip een pittige smaak. De romige portsaus maakt er iets bijzonders van.
Ingrediënten 4 personen
4 halve kipfilets½ kippenbouillontablet
8 dunne plakjes bak-bacon
2 teentjes knoflook
2 eetl olijfolie
15 gram boter
1 flink glas rode port
150 ml (koks) room
zout, peper
gedroogde oregano
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 457,16 kcal |
Koolhydraten | 5,51 g |
Eiwitten | 43,20 g |
Vetten | 26,79 g |
Benodigdheden
houten cocktailprikkersVoorbereiding
Pel de knoflook en pers deze uit.
Kipfilets insmeren met zout, peper, knoflook en wat oregano.
Wikkel elke kipfilet in 2 plakjes bacon. Vastzetten met een houten prikker.
Bereidingswijze
Olijfolie verhitten en de kipfilets hierin op zacht vuur rondom bruin en gaar bakken (afhankelijk van de dikte plm. 10 - 15 minuten)
Kip uit de pan nemen en in aluminiumfolie warm houden.
Port in de pan doen en laten inkoken tot plm. de helft.
(Koks)room erbij en op hoog vuur inkoken tot een dikkere saus ontstaat.
Kippenbouillontablet erover verkruimelen en verder op smaak maken met zout en peper en eventueel nog wat oregano.
Serveertip
Lekker met gebakken aardappelen en allerlei soorten groenten.
Laatste reacties
Dank je wel harmdrag583 en Barryskulinairekeuken. Wat leuk om te horen Harm dat de kipfilet zo in de smaak is gevallen. En ook heel leuk dat je uit Andlusië een reactie liet horen. Groeten uit Stadtlohn (Dld), Petra
Ziet er lekker uit hoor.
Hallo Petra, Vandaag gemaakt en overheerlijk en ik heb voor het recept Niepoort porto (10 jaar oud) gebruikt. De saus was daardoor niet te versmaden in combinatie met de kip/bacon. Groeten uit Andalusie, Harm
Wat fijn Joke dat jullie de kip in portsaus zo lekker vonden. Wij eten dit ook regelmatig. Dank je wel.
Hallo Petra, vanavond jou recept gegeten, heerlijk, is een blijvertje, samen gegeten met de aardappelschotel van marianneoud, met basilicum en kaas. Dank je wel voor deze kip
Dit recept al 2 keer gemaakt! Echt Heeeeerlijk!
Ik neem dit mee, wij eten vaak kip en dit lijkt mij super lekker. Groetejs, Louise
Zojuist gegeten en het was goddelijk, met name de saus: wauw!!
Gisteren gegeten en het was erg lekker! Gaan we vaker maken!!!
Klinkt goed, ik ga het proberen! Leuke variant op de kip met serranoham en mozzarella, die ik regelmatig maak als ik gasten krijg!