Kipfilet in bacon met een romige portsaus

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 11-03-2009
  • Kipfilet in bacon met een romige portsaus

    Kipfilet in bacon met een romige portsaus

    Kipfilet in bacon met een romige portsaus

Kipfilet weer eens heel anders. Door de bacon krijgt de kip een pittige smaak. De romige portsaus maakt er iets bijzonders van.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 halve kipfilets
½ kippenbouillontablet
8 dunne plakjes bak-bacon
2 teentjes knoflook
2 eetl olijfolie
15 gram boter
1 flink glas rode port
150 ml (koks) room
zout, peper
gedroogde oregano
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 457,16 kcal
Koolhydraten 5,51 g
Eiwitten 43,20 g
Vetten 26,79 g
Benodigdheden
houten cocktailprikkers

Voorbereiding

Pel de knoflook en pers deze uit.
Kipfilets insmeren met zout, peper, knoflook en wat oregano.
Wikkel elke kipfilet in 2 plakjes bacon. Vastzetten met een houten prikker.

Bereidingswijze

Olijfolie verhitten en de kipfilets hierin op zacht vuur rondom bruin en gaar bakken (afhankelijk van de dikte plm. 10 - 15 minuten)
Kip uit de pan nemen en in aluminiumfolie warm houden.
Port in de pan doen en laten inkoken tot plm. de helft.
(Koks)room erbij en op hoog vuur inkoken tot een dikkere saus ontstaat.
Kippenbouillontablet erover verkruimelen en verder op smaak maken met zout en peper en eventueel nog wat oregano.

Serveertip

Lekker met gebakken aardappelen en allerlei soorten groenten.

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 28-11-2019

Dank je wel harmdrag583 en Barryskulinairekeuken. Wat leuk om te horen Harm dat de kipfilet zo in de smaak is gevallen. En ook heel leuk dat je uit Andlusië een reactie liet horen. Groeten uit Stadtlohn (Dld), Petra

Barryskulinairekeuken avatar

Ziet er lekker uit hoor.

harmdragt583 avatar
harmdragt583 26-11-2019

Hallo Petra, Vandaag gemaakt en overheerlijk en ik heb voor het recept Niepoort porto (10 jaar oud) gebruikt. De saus was daardoor niet te versmaden in combinatie met de kip/bacon. Groeten uit Andalusie, Harm

pwiggers avatar
pwiggers 13-03-2016

Wat fijn Joke dat jullie de kip in portsaus zo lekker vonden. Wij eten dit ook regelmatig. Dank je wel.

joke222 avatar
joke222 06-03-2016

Hallo Petra, vanavond jou recept gegeten, heerlijk, is een blijvertje, samen gegeten met de aardappelschotel van marianneoud, met basilicum en kaas. Dank je wel voor deze kip

Veerle0481 avatar
Veerle0481 09-11-2015

Dit recept al 2 keer gemaakt! Echt Heeeeerlijk!

alidada avatar
alidada 23-10-2013

Ik neem dit mee, wij eten vaak kip en dit lijkt mij super lekker. Groetejs, Louise

fleurjosephine avatar
fleurjosephine 23-10-2013

Zojuist gegeten en het was goddelijk, met name de saus: wauw!!

Kokkie53 avatar
Kokkie53 09-08-2012

Gisteren gegeten en het was erg lekker! Gaan we vaker maken!!!

Rengelina avatar
Rengelina 02-03-2012

Klinkt goed, ik ga het proberen! Leuke variant op de kip met serranoham en mozzarella, die ik regelmatig maak als ik gasten krijg!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten