1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Kipfilet in bacon met een romige portsaus

Kipfilet in bacon met een romige portsaus

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 11-03-2009

Ingrediënten 4 personen


4 halve kipfilets
½ kippenbouillontablet
8 dunne plakjes bak-bacon
2 teentjes knoflook
2 eetl olijfolie
15 gram boter
1 flink glas rode port
150 ml (koks) room
zout, peper
gedroogde oregano


Verder heb je nodig


Houten cocktailprikkers


Kipfilet in bacon met een romige portsaus
Kipfilet in bacon met een romige portsaus

Kipfilet weer eens heel anders. Door de bacon krijgt de kip een pittige smaak. De romige portsaus maakt er iets bijzonders van.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Pel de knoflook en pers deze uit.
Kipfilets insmeren met zout, peper, knoflook en wat oregano.
Wikkel elke kipfilet in 2 plakjes bacon. Vastzetten met een houten prikker.

Bereidingswijze

Olijfolie verhitten en de kipfilets hierin op zacht vuur rondom bruin en gaar bakken (afhankelijk van de dikte plm. 10 - 15 minuten)
Kip uit de pan nemen en in aluminiumfolie warm houden.
Port in de pan doen en laten inkoken tot plm. de helft.
(Koks)room erbij en op hoog vuur inkoken tot een dikkere saus ontstaat.
Kippenbouillontablet erover verkruimelen en verder op smaak maken met zout en peper en eventueel nog wat oregano.

Serveertip

Lekker met gebakken aardappelen en allerlei soorten groenten.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (28)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top