Mosselsoep Met Eierbloemen
- Voorgerecht
- 10-20 min.
Ingrediënten 4 personen
2 eetl boter1 ui
2 worteltjes
1 courgette
1 stuk bleekselderij
50 gr geweekte chinese paddestoelen
3/4 ltr vleesbouillon
1/4 droge witte wijn
2 eetl sojasaus
2 eetl vruchtenazijn
1 eetl honing
zout
versgemalen peper
1 snufje gemberpoeder
1 theel kerriepoeder
2 tomaten
50 gr gekookte ham
200 gr mosselvlees
gehakte kruiden
Voor de eierbloemen
4 eieren
4 eetl room
1/2 bosje bieslook
Voorbereiding
1 eetl boter in een vorm geschikt voor de magnetron doen.
De ui en de worteltjes schillen en in fijne reepjes snijden, erbji doen en AFGEDEKT OP VOL VERMOGEN 3 min stoven.
De gourgette en de bleekselderij schoonmaken, wassen; de goed uitgelekte paddestoelen eveneens in fijne reepjes snijden, alles door de groente scheppen.
AFGEDEKT BIJ VOL VERMOGEN 5 min gaar laten worden.
1/2 ltr water toevoegen., de instant bouillon volgens voorschrift erbij doen, de witte wijn erbij gieten en met de aangegeven kruiden op smaak brengen.
De tomaten wassen, de steelaanzet verwijderen, kruisgewijs insnijden. Op een bord geschikt voor de magnetron en NIET AFGEDEKT BIJ VOL VERMOGEN 1 ? minuut verwarmen en ontvellen
Bereidingswijze
De tomaten en de ham in repen snijden, met het goed uitgelekte mosselvlees in de soep doen en AFGEDEKT BIJ VOL VERMOGEN 8 min aan de kook brengen.
Uit het apparaat nemen en 4 minuten laten staan.
Ondertussen de eieren met de room en de versgesneden bieslook in een schotel kloppen, zouten en peperen.
In een vorm geschikt voor de magnetron de resterende boter bij vol vermogen smelten, het eiermengsel erin doen en BIJ VOL VERMOGEN 4 min laten stollen.
Met een mes of vork uit elkaar plukken en in klenie stukjes in de soep doen. evetueel nog eenmaal op smaak afmaken en met gehakte kruiden bestrooid serveren.