amandelkoekjes - voor 35/40 stuks

  • Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 11-03-2009

Koekjes uit een pak vind ik steeds minder lekker. Deze koekjes zijn lekker knapperig en de smaak is heerlijk.

Deel dit recept

Ingrediënten
150 gram suiker, 125 gram roomboter ongezouten, 1 ei, 200 gram bloem, 1/2 tl bakpoeder, 75 gram amandelmeel (of maal blanke amandelen fijn in de keukenmachine), 40 blanke amandelen, 1/2 tl amandelaroma, 1/2 tl gemberpoeder, 1/2 tl kaneel, snufje zout, (evt geraspte schil van 1 citroen)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
oven

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix de suiker en boter licht en romig in een kom. Voeg het ei en amandelaroma toe en klop het glad. Meng de bloem, bakpoeder, zout, gemberpoeder en kaneel en zeef dit boven het eimengsel. Spatel het er samen met het amandelmeel doorheen.

Bereidingswijze

Neem een ruime tl deeg en rol het tot een balletje. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en druk in elk koekje een amandel. De koekjes zetten niet erg meer uit dus je kunt er veel kwijt op 1 bakplaat. Bak ze in 10-12 minuten lichtbruin. Laat ze op een rooster afkoelen, ze worden dan vanzelf hard.

Bron

Delicious magazine

Serveertip

lekker met jasmijnthee.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten