Groene asperges met kaas

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Groene asperges met kaas

    Groene asperges met kaas

    Groene asperges met kaas

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen


PS: De saus kun je natuurlijk ook zelf maken als volgt:

25 gram boter, 25 gram bloem, 2,5 dl melk, een klein bekertje creme fraiche, zout, nootmuskaat, peper, 1 ei, e.v. verse fijne kruiden.

Verhit de boter in een pan en roer er de bloem door. Giet beetje bij beetje de melk erbij en blijf goed roeren tot er een glad gebonden saus ontstaat. Haal de pan van het vuur en voeg 1 ei toe. Klop het snel los in de saus voor het kan stollen. Roer er nu de creme fraiche door. Breng dan de saus op smaak met zout, peper, een snufje nootmuskaat en verse fijne kruiden.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 379,38 kcal
Koolhydraten 13,67 g
Eiwitten 13,81 g
Vetten 29,24 g

Bereidingswijze


  • Was de asperges en snijd de houtachtige uiteinden eraf (groene asperges hoeven niet geschild te worden)
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Kook intussen de asperges in ruim kokend water met zout in 5-7 minuten beetgaar. Laat ze goed uitlekken en leg ze in een lage ovenschaal.
  • Smelt 25 gram boter en bak het ontbijtspek zachtjes ca. 3 minuten.
  • Bereid de saus voor asperge creme fraiche met de rest van de boter volgens de aanwijzingen.
  • Verdeel de saus en de uitgebakken spek over de asperges en strooi de geraspte kaas erover.
  • Zet de schaal, 1 richel boven het midden, in de oven en laat de kaas in ca.10 minuten smelten.

Bron

De Asperge

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

dolinda2 avatar
dolinda2

Doorsturen

Home Recepten