Marmitako

  • Spaans, Streekgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 11-03-2009
  • Marmitako

    Marmitako

    Marmitako

Dit recept komt uit allerhande, het is echt heerlijk

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
5 eetlepels olijfolie 2 grote uien, gesnipperd 3 teentjes knoflook, fijngehakt 2 groene paprika`s, in kleine blokjes 1 eetlepel pikante paprikapoeder 1/2 zakje verse peterselie (a 30 g), fijngehakt 1 blik tomatenblokjes (400 g), uitgelekt 750 g vastkokende aardappels (bijv. Lady Christl), in blokjes 100 ml droge sherry 1 visbouillontablet, verkruimeld 4 tonijnsteaks
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

In braadpan olie verwarmen en ui 5 min. fruiten. Knoflook en paprikablokjes toevoegen en 2 min. meebakken. Paprikapoeder, peterselie en tomaat erdoor scheppen en nog 2-3 min. zachtjes bakken. Aardappelblokjes door paprikamengsel scheppen. Sherry, bouillontablet en 250 ml water in pan schenken en aan de kook brengen. Vuur lager draaien en geheel onafgedekt 15 min. laten stoven, tot aardappel vrijwel gaar is. Af en toe omscheppen, pittig op smaak brengen met zout en peper. Tonijn in blokjes snijden en in saus leggen. Deksel op pan leggen en gerecht nog 5 min. zachtjes stoven (niet meer laten koken), tot vis gaar is. Lekker met gemengde groene salade en brood om in de saus te dippen.

Bron

ah allerhand

Serveertip

Lekker met gemengde groene salade en brood om in de saus te dippen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten