1. Home
  2. Recepten
  3. Spaanse keuken
  4. Marmitako

Marmitako

Door: patricianijp

  • Spaans, Streekgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-03-2009

Ingrediënten 4 personen


5 eetlepels olijfolie 2 grote uien, gesnipperd 3 teentjes knoflook, fijngehakt 2 groene paprika`s, in kleine blokjes 1 eetlepel pikante paprikapoeder 1/2 zakje verse peterselie (a 30 g), fijngehakt 1 blik tomatenblokjes (400 g), uitgelekt 750 g vastkokende aardappels (bijv. Lady Christl), in blokjes 100 ml droge sherry 1 visbouillontablet, verkruimeld 4 tonijnsteaks


Marmitako
Marmitako

Dit recept komt uit allerhande, het is echt heerlijk

Ontdek meer:

Bereidingswijze

In braadpan olie verwarmen en ui 5 min. fruiten. Knoflook en paprikablokjes toevoegen en 2 min. meebakken. Paprikapoeder, peterselie en tomaat erdoor scheppen en nog 2-3 min. zachtjes bakken. Aardappelblokjes door paprikamengsel scheppen. Sherry, bouillontablet en 250 ml water in pan schenken en aan de kook brengen. Vuur lager draaien en geheel onafgedekt 15 min. laten stoven, tot aardappel vrijwel gaar is. Af en toe omscheppen, pittig op smaak brengen met zout en peper. Tonijn in blokjes snijden en in saus leggen. Deksel op pan leggen en gerecht nog 5 min. zachtjes stoven (niet meer laten koken), tot vis gaar is. Lekker met gemengde groene salade en brood om in de saus te dippen.

Serveertip

Lekker met gemengde groene salade en brood om in de saus te dippen.

Bron

Ah allerhand



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van patricianijp
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top