Sushi met garnalen
- Japans, Voorgerecht
- 30-60 min.
Ingrediënten 4 personen
100 g sushirijst 1 eetlepel blanke natuurazijn 1/4 theelepel zout 1 theelepel suiker 1 bosuitje 1 cm verse gemberwortel 12 cocktailgarnalen (bakje a 125 g) 1/2 eetlepel dijonmosterd 2 eetlepels sojasausVoedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 131,41 kcal |
Koolhydraten | 21,84 g |
Eiwitten | 8,20 g |
Vetten | 0,84 g |
Voorbereiding
1 1/2 dl water aan de kook brengen. Rijst toevoegen en op laag vuur afgedekt ca. 10 minuten koken. Pan van vuur nemen en afgedekt ca. 10 minuten laten staan. Azijn, zout en suiker door rijst roeren en onafgedekt laten afkoelen.
Bereidingswijze
Bosuitje schoonmaken en snipperen. Gemberwortel schillen en zeer fijn snijden. Gember en bosui door rijst mengen. Met natgemaakte handen van 1 eetlepel rijst ovaaltjes vormen, rijst hierbij goed aandrukken. Staartjes van garnalen verwijderen en garnalen aan 1 kant dun met mosterd bestrijken. Garnalen op rijst leggen en iets aandrukken. Tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren. Sojasaus in kommetje doen en als dipsaus bij de sushi serveren.