Sushi met garnalen

  • Japans, Voorgerecht
  • 30-60 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
100 g sushirijst 1 eetlepel blanke natuurazijn 1/4 theelepel zout 1 theelepel suiker 1 bosuitje 1 cm verse gemberwortel 12 cocktailgarnalen (bakje a 125 g) 1/2 eetlepel dijonmosterd 2 eetlepels sojasaus
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 131,41 kcal
Koolhydraten 21,84 g
Eiwitten 8,20 g
Vetten 0,84 g

Voorbereiding

1 1/2 dl water aan de kook brengen. Rijst toevoegen en op laag vuur afgedekt ca. 10 minuten koken. Pan van vuur nemen en afgedekt ca. 10 minuten laten staan. Azijn, zout en suiker door rijst roeren en onafgedekt laten afkoelen.

Bereidingswijze

Bosuitje schoonmaken en snipperen. Gemberwortel schillen en zeer fijn snijden. Gember en bosui door rijst mengen. Met natgemaakte handen van 1 eetlepel rijst ovaaltjes vormen, rijst hierbij goed aandrukken. Staartjes van garnalen verwijderen en garnalen aan 1 kant dun met mosterd bestrijken. Garnalen op rijst leggen en iets aandrukken. Tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren. Sojasaus in kommetje doen en als dipsaus bij de sushi serveren.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

antoinia avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten