Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. gevlinderde steak

gevlinderde steak

Door: antoinia

  •  ,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 11-03-2009

Ingrediënten 4 personen


2 st weidechampignons
2 st a 200 gr steaks
1 takje verse rozemarijn
zeezout
zwarte peper uit de molen
olijfolie
1 ciabatta
extra vierge olijfolie
1/2 citroen, uitgeperst
kleine hand waterkers
dijon mosterd



Het `vlinderen` van een steak betekent gewoon dat je hem horizontaal doormidden snijdt, zodat je hem als een boek open kunt klappen.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Zet een grillpan op hoog vuur.

Borstel de paddenstoelen schoon en snijd de steeltjes eraf, zodat ze netjes plat in de pan komen te liggen.

Leg terwijl de pan warm staat te worden de paddenstoelen in de pan en druk ze even plat.

Keer ze om als ze licht geschroeid zijn - dat haalt hun zalig nootachtige smaak naar voren.

Dep de steaks droog met een stuk keukenpapier.

Om de steaks te vlinderen moet je ze allebei voorzichtig horizontaal met lange bewegingen doormidden snijden en ze als een boek openklappen.

Pluk de rozemarijnnaaldjes van de steeltjes en hak ze fijn.

Strooi de rozemarijn met een flinke snuf zout en peper op een Snijplank en leg de opengeklapte steaks erop en druk ze aan zodat de specerijen en kruiden goed aan het vlees vast blijven plakken.

Besprenkel de lappen vlees met wat olijfolie, keer ze om en doet hetzelfde met de andere kant.

Haal de gebakken champignons uit de grillpan en leg ze op een bord.

Zet de pan terug op het vuur en leg de steaks erin,

Bak ze 4 minuten voor medium steaks, keer ze elke minuut om.

Haal de steaks uit de pan wanneer ze klaar zijn en laat ze even op een bord rusten.

Snijd de ciabatta diagonaal doormidden en leg de helften onder druk -bijvoorbeeld van een andere pan- in de grillpan zodat er mooie schroeistreepjes op komen.

Rooster een minuut of 2 aan elke kant.

Besprenkel de steaks en de paddenstoelen licht met extra vierge olijfolie.

Knijp er een beetje citroensap over en strooi er wat zout en peper op.Beleg elk stuk ciabatta met een steak, beetje waterkers en een paddenstoel en sprenkel er wat heerlijk bakvocht over zodat dat in het broodje trekt.

Sprenkel er nog wat extra vierge olijfolie over en zet er op tafel een flinke pot dijonmosterd naast

Bron

Jamie`s kookrevolutie



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van antoinia
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top