jamie`s asperges
- 10-20 min.
- Geplaatst op 10-03-2009
Ingrediënten 4 personen
500 gr groene asperges3 eetl extra vierge olijfolie
1 theel zout
1 theel dijonmosterd
1 eetl rodewijnazijn
1 plukje gehakte peterselie
zout en peper
Bereidingswijze
Zet een ketel water op het vuur.
Neem de groene asperges en breek eventueel houtachtige stukjes eraf, zodat je alleen de malse toppen overhoudt.
Giet kokend water uit de ketel in een pan en doe er de asperges in met de theelepel zout.
Leg het deksel op de pan, laat het water weer aan de kook komen en laat de asperges, afhankelijk van de dikte, 1 tot 2 1/2 minuut koken.
Doe de olijfolie, mosterd, rodewijnazijn en het plukje gehakte peterselie in een kommetje en klop alles met een snuf zout en peper door elkaar.
Laat de asperges uitlekken, leg ze op een schaal en sprenkel er de vinaigrette over; zorg dat alle asperges wat van de dressing krijgen.
Bron
jamies kookrevolutie
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties