Erwtensoep met spek en worst. Snert

  • Nederlands, Soep
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 10-03-2009

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
2 1/2 ltr. water
500 g. hamschijf
200 g. rookspek, stukje
400 g. spliterwten
1 st. ui
3 st. preien
1 st. knolselderij, klein
400 g. aardappelen
1 bosje fijngehakte peterselie
1 bosje fijngehakte selderij
1 st. rookworst
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Breng 2 1/2 dl. water met de hamschijf en het spek aan de kook en laat het 30 minuten zachtjes koken.

Voeg de gewassen spliterwten en de gepelde ui toe en kook de soep ongeveer 1 uur.

Maak intussen de prei en knolselderij schoon en snij ze in stukjes.

Schil de aardappelen en snij ze ook in stukjes. Voeg halverwege de kooktijd de helft van de prei en de knolselderij, de helft van de peterselie en de selderij en alle aardappelen toe.

Neem als de erwten gaar zijn, het vlees uit de pan en pureer de erwten en groenten met de staafmixer.

Kook de soep nog 20 minuten zachtjes. Neem intussen het vlees van de hamschijf en snij het in stukjes.

Voeg het vlees met de rookworst en de rest van de prei en knolselderij bij de soep en laat de worst zachtjes gaar worden.

Roer de rest van de peterselie en de selderij door de soep.

Breng op smaak met peper en zout. Roggebrood is er lekker bij.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten