Timbaaltje van zalm, garnalen en roomkaas

  • Voorgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 10-03-2009

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
100 gram roomkaas
2 el gehakte bieslook
250 gram garnalen
zout & peper, versgemalen
200 gram gerookte zalm
8 kerstomaatjes
75 gram veldsla of rucola
sprietjes bieslook
VOOR DE SAUS:
125 gram crème fraîche
1 tl mierikswortelpasta (potje)
1 tl honing
2 el witte wijn
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
4 timbaaltjes, kommetjes of (plastic) koffiebekertjes

Voorbereiding

Roer de roomkaas met een garde los en schep de bieslook en de garnalen erdoor. Breng het op smaak met zout & peper. Bekleed de timbaaltjes met huishoudfolie. Snijd de zalm in stukjes en bekleed de timbaaltjes ermee. Verdeel de kaas/garnalenmassa over de timbaaltjes en druk de inhoud goed aan. Dek de timbaaltjes af en zet ze koel weg.

Bereidingswijze

Roer de ingrediënten voor de saus door elkaar en voeg zout & peper naar smaak toe. Stort de timbaaltjes op een bord. Snijd de kerstomaatjes kruislings in. Garneer de timbaaltjes met de tomaatjes, de veldsla en een paar sprietjes bieslook. Serveer de saus erbij.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten