Borek Turkse deegkoeken

  • Turks,
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 10-03-2009

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 gram fetakaas
1 pak yufka deegbladeren (driehoekig) ( turkse winkel)
250 gram gehakt
3 st aardappelen (bloemig en voorgekookt)
2 tl pulbiber (cayennepeper)
1 tl paprikapoeder
1 st tomaat
2 st kleine uien
zout
peper
1 st ei
200 ml melk
zonebloemolie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

zet de oven op 200 graden celsius.

Ei- bestrijk mix:

maak een mix in een kommetje voeg gelijdelijk de melk, het ei en een scheutje zonnebloemolie en klop deze los met een garde..

Voor de vlees vulling: ontvel de tomaat en snijd in kleine blokjes, bak deze en rul deze tot een puree.. bak gelijdelijk de gesnipperde ui erbij en laat het even afkoelen, voeg daarna aan het gehakt en voeg de pulbiber (cayennepeper). Voeg zout en peper en voeg ook de parikapoeder en kneed deze door elkaar.

voor de aardappelvulling:

bak de gesnipperde ui in een pan en prak de aardappels tot een puree... Voeg de ui daaraantoe en voeg geleidelijk de cayenepeper (pulbiber) bij de puree en breng zout naar smaak toe

kaasvulling:

prak de feta fijn..

dompel de deegbladeren (yufka) een voor een in de eiermix totdat deze helemaal nat is.. zet op de driehoek aan het einde (niet op de punt vd driehoek) de kaas mengsel en vouw de randen naar binnen en rol hem naar de punt toe zodat je een soort loempia pakketje heb... Doe dat met de andere vullingen precies hetzelfde (verspreid de vlees en aardappelvullingen dun over het deegvel) zet de pakketjes op de bakplaat of rooster (met bakpapier ingevet) en bestrijk nog de bovenkant met de eiermengsel en bak de deegrolletjes goudbruin in de oven.. 10 tot 15 minuten

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten