1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Spinazie
  5. Spinazie wokken
  6. ècht lekkere spinazie

ècht lekkere spinazie

  • Spaans, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 10-03-2009

Ingrediënten 4 personen


4 el pijnboompitten
2 el zachte olijfolie
2 teentjes knoflook, fijngehakt
150 gr magere, gerookte spekjes
1 ui fijngesnipperd
1,5 kilo gewassen bladspinazie
50 gr rozijnen
2 beschuiten
zout en peper



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Rooster de pijnboompitjes in een droge hete wok en schep ze daarna uit de pan. Verhit de olijfolie in de wok, fruit hier de knoflook. haal uit de wok en schep ze bij de pijnboompitjes. Schep de spekreepjes in de wok en bak ze knapperig. Doe d uisnippers bij de spekjes en fruit 3 minuten. Doe de spinazie in de wok en laat al omscheppend slinken.Doe de rozijnen erbij en stoof de spinazie nog 3-4 minuten. Verkruimel de beschuiten en schep ze samen met de pijnboompitjes en de knoflook door de spinazie.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Voeg aan het eind wat blokjes tomaat toe!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mar72


Reacties (8)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mar72
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top