12 culinaire hapjes (makkelijk te maken)

  • 20-30 min.

Deel dit recept

Ingrediënten
Hapje 1: meloen, ham Hapje 2: komkommer, creme fraiche of roomkaas, hardgekookte eieren in plakken, dungesneden gerookte zalm, olijven of kappertjes Hapje 3: komkommer, hardgekookte eieren in plakken, paling, dille, olijven Hapje 4: ronde toast, waterkers, dungesneden gerookte zalm Hapje 5: toast, klein blaadje sla, haring, kleine augurkjes Hapje 6: toast, klein blaadje sla, paling, olijf, dille Hapje 7: rond roggebrood, ei, ansjovis, kappertjes Hapje 8: rond roggebrood, osseworst of biefstukworst, olijf, ansjovis Hapje 9: rond roggebrood, tuinkers, peperkaas Hapje 10: hardgekookte eieren, citroenmayonaise, garnalen Hapje 11: kerstomaatjes, zout en peper, garnalen Hapje 12 blinis: courgette, zout en peper, gerookte zalm, waterkers, creme fraiche, kaviaar
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Hapje 1:

Maak bolletjes (met een bolletjestang) uit de meloen. Vouw een reep ham om het bolletje, zet dat met een prikker vast, prik er nog een bolletje meloen aan en vouw ook daar de ham omheen.

Hapje 2:

Snij de komkommer in plakken van 1/2 cm dikte. Besmeer die dun met de roomkaas of creme fraiche, leg daarop een plak ei. Vorm van een reep zalm een roosje, leg op het ei en doe daarop wat kappertjes of dunne plakjes olijf.

Hapje 3:

Doe hetzelfde als bij hapje 2, maar leg i.pl.v. zalm een plakje paling op het ei en daarop een fijn takje dille.

Hapje 4:

Leg wat geplukte blaadjes waterkers op een toastje, maak een roosje van een plakje zalm en leg dat op de waterkers.

Hapje 5:

Leg een klein blaadje sla op een toastje, daarop een stukje haring, halveer een klein augurkje in de lengte en leg dat met de platte kant op de haring.

Hapje 6:

Leg een klein blaadje sla op een toastje, leg daarop een stukje paling, snij een olijf in drie plakjes en leg dat op de paling en daarop een fijn takje dille.

Hapje 7:

Leg op een rond sneetje roggebrood een plak ei, daarop een stukje ansjovis en wat kappertjes.

Bereidingswijze

Hapje 8:

Leg op een rond sneetje roggebrood een (wat dikker gesneden) plak osseworst of biefstukworst, rol 1 olijf in een plakje ansjovisfilet, prik op een prikker door de worst en het roggebrood.

Hapje 9:

Leg op een rond sneetje roggebrood wat geplukte tuinkers en leg in het midden een stukje peperkaas.
Hapje 10:

Kook de eieren, snij ze doormidden en haal het eigeel eruit. Meng dat met citroen-mayonaise en garnalen en vul het ei hiermee. Snij een klein plakje van de onderkant, zodat het ei blijft staan.

Hapje 11:

Haal het kapje van de kerstomaatjes en hol ze uit. Bestooi ze van binnen met zout en peper en vul ze met garnalen.

Hapje 12 blinis:

Snij de courgette in plakken van 1/2 cm. Leg die naast elkaar in een droge hete koekenpan en bak ze aan beide kanten lichtbruin. Bestrooi met zout en peper en laat ze afkoelen. Schep op elk plakje een lepel creme fraiche en strooi daar wat waterkersblaadjes over. Leg daar een plakje zalm op en bestrooi dit met wat peper. Leg op de zalm een lepeltje kaviaar.


Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

antoinia avatar
antoinia

Doorsturen

Home Recepten