Roastbeef in Dough

  • Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 10-03-2009

Rosbief in deeg.... Ofwel de Engelse roastbeef in dough is typisch zo`n gerecht dat op hoogtijdagen wordt gegeten.
Ideetje voor de Pasen?

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
een stuk rosbief van 700 gram
* peper
* zout
* 2 eetlepels olie
* 1 eetlepel boter.
Voor de vulling:
200 gram kalfsgehakt.
peper en zout
2 eetlepels grove mosterd.
1 eidooier
2 eetlepels paneermeel
4 plakken dik gesneden bacon
losgeklopte koffieroom.

Voor het deeg;

250 gram brooddeegmix
1 eetlepe olie
150 ml warm water
1 theelepel peper.






Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Bakpapier.

Voorbereiding

Neem de rosbief 1/2 uur voor de bereiding uit de koelkast.
Dep de rosbief goed droog en wrijf in met peper en zout.
Verwarm de olie met de boter in een braadpan bak het
vlees in 10 minuten rondom aan.
Laat het afgedekt met folie op een rooster afkoelen.
Kneed ondertussen alle ingrediënten voor het deeg
in 6 minuten tot een soepele massa en laat dan het
deeg ongeveer 30 minuten afgedekt rijzen.
Kneed het gehakt met peper en zout,de
eidooier en paneermeel goed door.






Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 225 graden.
Rol het deeg uit tot een rechthoekige lap
van een 1/2 cm dik.
Snijd die tot een formaat dat groot genoeg is
om het stuk vlees in te verpakken.
Bekleed het deeg met de bacon en verdeel
hierop het gehakt.
Laat bij de randen 2 cm vrij.
Smeer de mosterd uit over het gehakt.
Dep de rosbief goed droog.
Vouw het deeg om het vlees.
Bevochtig de randen met wat water en druk goed dicht.
Leg het pakket met de naad op een bakplaat
bekleed met bakpapier.
Bestrijk het deeg met een kwastje losgeklopt ei
en bak de korst van de rosbief in 15 minuten goudbruin.
Bij een kerntemratuur van 55 graden is het vlees mooi rosé.
Laat het vlees nog een paar minuten rusten voordat u het in dikke plakken snijd.

Bron

[b]Plus[/b]

Serveertip

Lekker met een rundvleesjus met champignons en alle soorten groenten.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten