Ossehaas met een jus van port en 5-kruidenspices

  • Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 10-03-2009

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4x 150 gr Ossehaas
Aardappelen
Rode port
5 spices / kalfsfond
Wintergroenten zoals bospeen en schorseneren
1 bakje room
50 gr roomboter
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwarm de over op 170 graden. De aardappelcrème maak je door de aardappels te pureren met room en roomboter. Naar eigen smaak kan je meer roomboter toevoegen. Vervolgens de wintergroenten bereiden. Rasp de buitenkant van de bospeen zodat deze mooi oogt, vervolgens in water koken. Daarna wordt de ossenhaas kort aan beide kanten aangebakken. Deze wordt verder gegaard in de voorverwarmde over van 170 graden . In dezelfde pan als waar het vlees in heeft gezeten wordt de jus gemaakt. De jus maak je met rode port, 5 spices, sjalotjes en fond, deze allen licht aan fruiten en vervolgens draperen op het bord.

Bron

Wie is de chef

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten