1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Saus
  5. Kangoeroehaas in een sinaasappel-sherry saus

Kangoeroehaas in een sinaasappel-sherry saus

Door: m_e_weber

  • , Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 10-03-2009

Ingrediënten 4 personen


4 stukjes kangoeroe haas van ongeveer 150 gram per stuk

Saus
1 pot runderfond (= 2,5 dl)
1,5 biologische sinaasappel, de schil raspen en sap uitpersen
2,5 dl medium sherry
100 gram macadamianoten fijn gehakt
50 gram ongezouten roomboter
eetlepel 5 kruidenpoeder

Pompoenpuree
1 oranje biologische pompoen van ongeveer 1,5 kilo, geschild
4 aardappels geschild
snufje zeezout
1 dl melk
1 dl room
2 kleine tenen knoflook
4 eetlepels olijfolie
verse gemberwortel ongeveer 3 cm groot, schillen en fijn snijden



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil de pompoen en haal de pitten eruit. Bewaar ¼ pompoen voor de garnering. Snijdt het vruchtvlees in grote stukken en doe in een pan. Schil 3 aardappels en snijd in stukken leg deze bij de pompoen. Pel de knoflook, samen met de melk en room in de pan doen. Ongeveer in 25 minuten zacht en gaar koken. Pureer tot een glad mengsel en proef of er nog een beetje zout aan toegevoegd moet worden. Snijd van de overgebleven pompoen 8 mooie vierkante blokjes groter dan een dobbelsteen. Snijd van 1 aardappel 4 dezelfde blokjes als van de pompoen. Verwarm de oven op 180 graden en leg op een rooster de pompoen en aardappel blokjes. Verwarm deze ongeveer 25 minuten tot ze bruin en knapperig van buiten zijn en zacht van binnen.
Doe alle ingrediënten in een steelpan van de saus. En kook tot de helft in. Zeef de schilletjes uit de saus en zet weg tot het opdienen van het hoofdgerecht. Bak in de olijfolie de in kleine stukjes gesneden gemberwortel op laag vuur voor ongeveer 5 minuten. Zeef de stukjes eruit en bewaar de olie. Giet naar eigen smaak de olie door de puree (zodat je een vleugje gember proeft, niet te overheersend). Hak de macadamianoten grof.
Bestrooi de kangoeroe licht met de 5 kruidenpoeder. Bak de kangoeroe in de boter in ongeveer 4 minuten roze van binnen. Gooi de saus en noten erbij en laat op hoog vuur de saus stroperig worden. Leg de kangoeroe voor 2 minuten in aluminium folie. En maak ondertussen de verwarmde borden op.

Serveertip

Leg in het midden een torentje van de puree, aan de zijkant 2 blokjes pompoen en 1 aardappelblokje. Leg vervolgens het vlees op de puree en drapeer de saus eromheen.

Bron

Wie is de chef



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van m_e_weber
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top