Uiensoep (Gratinee)
- Frans, Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 10-03-2009
De lekkerste die ik tot nu toe gemaakt heb......Restaurant kwaliteit ?
Ingrediënten 4 personen
4 mg. Uien,40 gr. boter,4 eetl. olie, 30 gr. bloem, 2 dl. dr. witte wijn, scheut gognac, 1 ltr. runderbouillon, peper, zout, 2 uitgep. knoflooktenen (3 is ook lekker) 1 bouquet garni (paar takjes peterselie,thijm en twee blaadjes laurier), stokbrood in dunne plakjes (geroosterd), gruyere.............Wat nu volgt laat ikzelf achterwege maar hoort standaard wel bij dit recept. 1 dl. madeira of portwijn, 3 eidooiersBenodigdheden
SoeppanVoorbereiding
Runderbouillon trekken (van twee tabletten kan ook ) Stokbrood snijden en roosteren, Gruyere raspen, Uien snijden, Knoflook schoonmaken, Bouquet maken, Wijn afmeten en klaarzetten en de Gognac niet te vergeten !!!!
Bereidingswijze
De geneden uien fruiten in de olie en boter tot ze mooi goudgeel zijn, voeg de bloem toe (30gr.), en roer dat deze regelmatig is gekleurd, doe dan de wijn erbij (2dl.) en laat op een laag vuur een paar minuten doorwarmen (vergeet de scheut Gognac niet ), Voeg dan de bouillon toe, zout (2 afgestr. theel) en peper en pers de knoflook erbij plus het bouquet garni, breng aan de kook en laat 1 uur doorsudderen. Droog intussen het gesneden stokbrood in de oven..........................Eventueel 3 eidooiers losgeklopt met 1dl. Madeira of Portwijn toevoegen aan de soep.
Bron
Jaren geleden opgeschreven, sinds kort een paar keer klaargemaakt !
Serveertip
Zet de ovengrill op hoogste stand (3) en schep de hete soep in de kommen leg er de geroosterde plakjes stokbrood op (zelf snij ik het stokbrood nog een keer door i.v.m. verbrande onderlip) en doe de geraspe Gruyere erop onder de grill (er even bij blijven) en genieten maar ......KIJK UIT ZEER HEET !!!!!!! OVENWANT GEBRUIKEN
Laatste reacties
Lijkt me een lekkere soep, ik neem dit recept mee naar mijn kookboek en tzt wil ik het eens maken. Groetjes, Louise