Rundvlees en spinaziekerrie

  • Afrikaans, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 10-03-2009

Geschikt voor veel mensen te maken. (deze recept bedien 10 personen)

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
1. kg mager runderlappen in blokjes gesneden
150 g margarine
2 uien, fijn
1 t geelwortel
2 t korianderpoeder
1+1/2 t gemberpoeder
1/2 t cayenne
1 mespunt tijm
1+1/2 t mosterdpoeder
2 t zout
300 ml yoghurt
500 g verse spinazie, gesneden (kan ook uit diepvries)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Fruit uien tot glazig.
2. Voeg vlees toe met geelwortel, koriander, gemberpoeder, en cayenne.
3. Roer alles goed door en braad vlees op middelhoog vuur voor 10 min. tot mooi aangebakken.
4. Voeg nu tijm, mosterdpoeder, zout en yoghurt toe.
5. Roer goed en laat vlees gedurende 2 - 3 uur gaar stoven.
6. Af en toe roeren en als saus dreig droog te koken voeg jij wat water erbij.
7. Vlak voor serveren het deksel verwijderen en indien nodig overmaat vloeistof op matig vuur afdampen.
8. Voeg spinazie toe en meng goed door en laat spinazie goed opwarmen. (saus moet nu als droge massa eruit zien)

Bron

Kerrie uit een multiculturele keuken

Serveertip

Serveer met droge rijst, uien en tomatensla en bier. Ook een eierkerrie smaak hier goed bij.

Laatste reacties

stender avatar
stender 10-03-2009

Lijkt me heel erg lekker, ben gek op spinazie dus neem hem van je mee. Marian

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten