Rundvlees en spinaziekerrie
- Afrikaans, Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op 10-03-2009
Geschikt voor veel mensen te maken. (deze recept bedien 10 personen)
Ingrediënten 10 personen
1. kg mager runderlappen in blokjes gesneden150 g margarine
2 uien, fijn
1 t geelwortel
2 t korianderpoeder
1+1/2 t gemberpoeder
1/2 t cayenne
1 mespunt tijm
1+1/2 t mosterdpoeder
2 t zout
300 ml yoghurt
500 g verse spinazie, gesneden (kan ook uit diepvries)
Bereidingswijze
1. Fruit uien tot glazig.
2. Voeg vlees toe met geelwortel, koriander, gemberpoeder, en cayenne.
3. Roer alles goed door en braad vlees op middelhoog vuur voor 10 min. tot mooi aangebakken.
4. Voeg nu tijm, mosterdpoeder, zout en yoghurt toe.
5. Roer goed en laat vlees gedurende 2 - 3 uur gaar stoven.
6. Af en toe roeren en als saus dreig droog te koken voeg jij wat water erbij.
7. Vlak voor serveren het deksel verwijderen en indien nodig overmaat vloeistof op matig vuur afdampen.
8. Voeg spinazie toe en meng goed door en laat spinazie goed opwarmen. (saus moet nu als droge massa eruit zien)
Bron
Kerrie uit een multiculturele keuken
Serveertip
Serveer met droge rijst, uien en tomatensla en bier. Ook een eierkerrie smaak hier goed bij.
Laatste reacties
Lijkt me heel erg lekker, ben gek op spinazie dus neem hem van je mee. Marian