preischotel met appelmoes en piccalilly

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 10-03-2009

Combinatie appelmoes en piccalilly klinkt mischien vreemd maar is heel lekker bij deze preischotel

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gr. rundergehakt
1 blikje tomaten puree
2 teentjes knoflook
2 uien
1 rode en 1 groene paprika
1 kilo prei
aardappelpuree, eigengemaakt of uit een pakje
1 potje appelmoes
1 potje piccalilly
geraspte kaas
paneermeel
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
kookpan
braadpan
ovenschotel

Voorbereiding

Prei in ringen snijden
en wassen
uien klein snijden
paprika in blokjes snijden
knoflook pellen

Bereidingswijze

Prei,paprika, 1 gesneden ui, 1 in schijfjes gesneden knoflook plus een beetje zout in de kookpan met wat water beetgaar koken
In braadpan gehakt rul bakken ui toevoegen en even meebakken. Peper en zout plus blikje tomatenpuree toevoegen. even laten bakken.
In ovenschaal helft van de aardappelpuree doen, daarop het rulgebakken gehakt en de uitgelekte prei doen, hierop der rest van de aardappelpuree doen
Bestrooien met paneermeel en geraspte kaas en in de oven een bruin korstje geven

Bron

oud recept, nog van mijn moeder

Serveertip

Geef de appelmoes en piccalilly er apart bij

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten