ASPERGES FLAMANDE

  • Belgisch, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 09-03-2009
  • ASPERGES FLAMANDE

    ASPERGES FLAMANDE

    ASPERGES FLAMANDE

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
ca. 1000 gr. asperges , wat foelie,
ruim 2 liter water, zeezout.
2 hard gekookte eieren,
200 gr. boerenachterham(gekookt),
100 gr. Gesmolten roomboter,
400 gr.Gekookte nieuwe aardappeltjes,
2 eetlepels gehakte peterselie en wat nootmuskaat.

Schil de asperges van kop naar kont zeer grondig en snijd het kontje eraf.
kook van de schillen en de kontjes een bouillon , door deze te koken met het water, wat foelie en zeezout naar smaak.
Laat het geheel ca. 20 minuten koken.
Zeef de bouillon met behulp van een bolzeef.
Kook de asperges in de
aspergebouillon in ca. 20 minuten gaar.
Laat ze wat afkoelen in het vocht.
Verwarm voor het serveren de ham samen met de
asperges in de aspergebouillon.
Hak de eieren fijn.
Verdeel de asperges over de borden ,
Rangschik de plakken ham over de uiteinden van de asperges en bestrooi de koppen met gehakt ei, nootmuskaat en
gehakte peterselie.

Serveer de nieuwe aardappeltjes apart samen met de gesmolten boter.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
2 voorverwarmde borden

Bron

eigen idee

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten