1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Bloemkool
  5. Bloemkoolschotel
  6. Bloemkoolschotel met ham,ei en kerriesaus

Bloemkoolschotel met ham,ei en kerriesaus

  • , Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 09-03-2009

Ingrediënten 4 personen


1 grote bloemkool in roosjes gesneden * zout * 4 eieren * 40 gram boter * 1 gesnipperde ui * 1 eetlepel kerriepoeder * 40 gram bloem * 400 ml melk * peper * 200 gram hamreepjes * 2 eetlepels gehakte peterselie.



Budget koken, lekker hoeft niet duur te zijn.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kook de bloemkoolroosjes in water met zout 12-15 minuten
Kook de eieren hard in 10 minuten.
Pel ze en hak ze fijn.

Bereidingswijze

Verhit de boter, voet ui en kerriepoeder toe en roerbak 2 minuten.
Roer de bloem erdoor en laat het mengsel al roerend 1 minuut garen.
Giet de melk er in gedeelten bij.
Blijf roeren tot een gladde saus ontstaat en voeg peper toe.
Giet de bloemkool af en leg de roosjes naast elkaar in een schaal.
Verdeelde hamreepjes erover.
Schenk de saus erover en bestrooi deze met het gehakte ei en de peterselie.


Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Serveer er gebakken aardappels of rösti.bij

Bron

Plus



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jpjvdberg


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jpjvdberg
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top